Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı koordinesinde sürdürülen 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu'nun daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla ülke genelinde tanıtım ve istişare toplantıları düzenleniyor.

Bu kapsamda Burdur İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Burdur Şubesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı'na, Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mahmut Türk konuşmacı olarak katıldı. 

Burdur İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda İl Müftüsü Enver Türkmen ile İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürleri, vaizler ve din görevlileri hazır bulundu.

Strateji Geliştirme Başkanı Mahmut Türk, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının ortaklaşa yürüttüğü Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu’nun, İslam coğrafyasındaki mazlumların umudu olduğunu ve bu konuda insanların doğru bilgilendirilmesi gerektiğini hatırlattı. 

Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığının 1993 yılından günümüze kadar vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlediğini hatırlatan Türk, "Halkımızın Türkiye Diyanet Vakfına olan teveccühü yıldan yıla arttı. Başkanlığımız ve Vakfımız; samimiyet, güvenirlilik ve birleştiricilik ilkeleriyle halkımızın emanet ettiği kurbanları yurt içinde ve yurt dışında din, dil ve ırk ayrımı yapmadan ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı." dedi. 

Editör: Mehmet Çalışkan