Okulların yaz tatili dönemine girmesiyle birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 81 ilde başlatmış olduğu yaz kuran kursları ile birlikte camiler çocuk sesleriyle şenleniyor.

Bu kapsamda Mehmet Kırçalı Camii'nde eğitim gören 200 öğrenciden 70'i Kur'an-ı Kerim'i öğrendi. Kursu ziyaret eden Vali Çuhadar ve eşi burada öğrenciler ile bir araya geldi.

Vali Mahmut Çuhadar, çocuklarla sohbet ederek okudukları duaları dinledi.

Yaz Kur'an kurslarının önemine değinen Vali Çuhadar, "Yaz dönemi ile birlikte çocuklarımız boş zamanlarını kuran öğrenerek değerlendiriyor. Amacımız geleceğimiz olan çocuklarımızın çift kanatlı kuş misali bir taraftan pozitif ilimlerle mücehhez olurken diğer taraftan milli ve manevi değerlerine bağlı, vatan ve millet aşkıyla gönülleri coşan insana hizmeti kutsal sayabilecek bir nesil yetiştirmektir. Çocuklarımızı güzel bir şekilde yetiştiren ve onlara güzel şeyler öğreten kuran kursu hocalarımıza, imamlarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Vali Mahmut Çuhadar ve eşi Serinay Çuhadar daha sonra kuran kursunu gezerek, öğrencilere çeşitli hediyeler ile katılım belgelerini verdi.

Mehmet Kırçalı Camii Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Nazlı Pekdaş Yıldırım ise "Sayın Valimize teşekkür ederim bizleri yalnız bırakmadı. 200 öğrencimizden 70’i Kur’an okumaya geçti ve bu özel günde Valimiz bizleri yalnız bırakmayarak çeşitli hediyelerle çocuklarımızı ödüllendirdi." dedi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan