Diyanet İşleri Başkanlığının 25 Ocak-12 Şubat tarihleri arasında uygulamaya başlattığı “Din Görevlileri Çocuklarla Çevrim İçi Buluşuyor” projesi kapsamında yarıyıl tatilinde çocuklara milli ve manevi değerler kazandırmak, temel dini bilgiler, dualar ve Kuran'ı Kerim öğretmek için çevrim içi programlar düzenlendi.

Bu kapsamda Adıyaman Yeşil Camii din görevlileri, pandemi nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilen süreçte çocuklarla çevrim içi buluşarak Kur’an-ı Kerim eğitimi verdi.

Projeye Adıyaman’daki tüm camilerin katıldığını belirten İl Müftüsü Mehmet Taşcı, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın tüm Türkiye'de olduğu gibi Adıyaman'da da internet üzerinden Kur’an öğrenmek isteyen öğrencilerimiz müracaatlarını yaptı. Yarıyıl tatilinde Yeşil Camii İmam Hatibi Nedim Yetiş ile beraber uzaktan çevrim içi Kuran'ı Kerim'i öğrenmeye çalıştılar. Temel dini bilgiler almaya çalıştılar. Kısa sureleri, duaları ezberlemeye çalıştılar. Bizde bu gün bu programda bu çocuklarımızın mutluluklarını paylaştık. Pasta kestiler, çeşitli hediyeler verdik. Hocamızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” dedi. 

Çevrim içi eğitimlere katılan öğrencilere Müftü Taşçı tarafından çeşitli hediyeler verildi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan