Adıyaman İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğünce "Tut Elimden Geç Kalma" projesi hazırlandı.

Adıyaman İl Müftülüğü Mehmet Kırçalı Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Nazlı Pekdaş Yıldırım koordinesinde yürütülen proje kapsamında gençler, spor yapmaya teşvik edilerek, madde ve madde bağımlılığından kurtarılıyor.

Çocuklar ile gençlerin madde ve madde bağımlılığına karşı dikkatli olmalarını sağlamayı, uyarmayı, farkındalık yaratarak bilinçlendirilmelerini sağlamayı ve maddeye hayır yetisini kazandırmayı amaçlayan projeye dair bilgilendirmede bulunan Kur’an Kursu Öğreticisi Yıldırım, "Bağımlılıkla Mücadele çalışmalarının özellikle ve öncelikle sigara bağımlılığı konusunda önleyici çalışmaların yanında rehabilitasyon ve tedavi hizmetleri de gerekli hale gelmiştir. Projenin amacı gençlerin bağımlılıklarını zihinsel olarak bitirmelerini sağlamak ve özgür, mutlu, huzurlu, inançlı ve sağlıklı genç bireyler olmalarına yardım etmektir." dedi.

Projenin Adıyaman il merkezinde 17 lise ve kamu kurumlarında da faaliyete gireceğini söyleyen Yıldırım, "Bu mücadelede amacımız çocuk ve gençlerimize karşı iyi örnek olmak, sigara ve tütün kullanımının yol açtığı etkilere karşı yapılan aktivitelerin öncülüğünü diğer pek çok kurumlarda olduğu gibi Diyanet İşleri Başkanlığı olarak müftülüklerde de din görevlileri üstlenmektedir. Bu kapsamda din görevlilerimizle birlikte ilk etapta Adıyaman Belediyesi ile imzalanan protokol kapsamında belediye bünyesinde hizmet veren tüm Gençlik Merkezleri ve Spor Komplekslerinde kendini rehabilite eden ve edecek olan gençlerimize rehberlik edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan