Gerger İlçe Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığının “Gençliğe Değer” projesi çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığının “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesine destek olmak amacıyla  ilçedeki 10 İlkokulda Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanıp Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından basılan 36 kitaptan müteşekkil  "07-12 yaş Gençlik Kitap Seti" bağışlayarak, TDV yayınları köşesi oluşturdu.

İlkokullara kitap desteği çalışması hakkında bilgilendirmede bulunan İlçe Müftüsü Ali Macit, "İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülmuttalip Erek ve okul müdürleri ile yapılabilecek faaliyetlerle alakalı istişarelerde bulunduk. İnsan yetiştirilmesi için yapılan yatırımların en isabetli yatırımlar olduğu gerçeğinden hareketle geleceğimizin teminatı olan  öğrencilerimize bu şekilde destek vermeye karar verdik. Ahlaklı ve erdemli bir toplum inşası için atılacak ilk adım gençliğe sahip çıkmaktır. İlçe Müftülüğü olarak  evlatlarımızı hayata hazırlama noktasında eğitimlerine destek olmak amacıyla  imkanlarımız ölçüsünde her zaman katkı sağlamaya hazırız. Gerger İlçesinde 'Gençliğe Değer' projesi kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile güzel çalışmalar başlattık. Başkanlığımızın en önemli hizmet alanlarından olan gençliğimizin, milli ve manevi değerlerimizle yetiştirilmesi için  iş birliği içerisinde faydalı bir çok faaliyet yapmayı planlıyoruz." dedi.

İlçe Müftüsü  Macit, “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesine destek kapsamında din gönüllülerini temsilen okul müdür ve öğrencilerine kitapları takdim etti. 

Editör: Mehmet Çalışkan