Adıyaman İmam-ı Azam Kur’an Kursu öğrencileri tarihi gezide buluştu.

Adıyaman da bulunan ve Kommagene Krallığının beş büyük antik kentinden birisi olan Pirin (Perre) Kaya Mezralarını gezen çocuklara mekanın tarihi hakkında bilgiler verildi.

Adıyaman Müze Müdürlüğünden alınan izinle gidilen bölgede Kaya Mezarları hakkında öğrencilere bilgi veren müze görevlileri, "Başkent Samosata ile Melitene (Malatya ) arasında yer alan bir uğrak yeridir. Antik Roma kaynaklarında suyunun güzelliğinden bahsedilmekte olup, kervanlar, yolcular ve ordular tarafından dinlenme yeri olarak kullanıldığı anlatılmaktadır. Bahsedilen suyun aktığı Roma Çeşmesi halen kullanılmaktadır. Bizans döneminde de önemini korumuştur. Bu antik kent’in Niceaia İznik’te toplanan İncil Konsil’ine temsilci göndermesi aynı zamanda dini bir merkez olduğunu da göstermektedir. Antik kentte en dikkat çeken kalıntılar Örenli mahallesi girişinde yer alan Kaya Mezarlarıdır. Kayalıklar içine oyularak yapılmış oda mezarlar harika bir görünüm oluşturmaktadır." dedi.

Gezi Hakkında açıklama yapan İmam-ı Azam Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Rukiye Duman Bilgiç, "Yaz dönemi Kur'an kursumuza gelen öğrenciler ile farklı etkinlikler yaptıklarını ve daha sonra Adıyaman'ın tarihi güzelliklerini görmek ve anlatmak için böyle bir gezi programı düzenledik. Gezi programında Adıyaman Müzesi, Tarihi Tuz Hanı ve Perre Kaya mezarlarını ziyaret ettik. Bu noktada bizlere destek olan Müze Müdürlüğümüzün yetkililerine teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan