Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Organizasyonu ile Hac vazifelerini yerine getirmek üzere 1. ve 2. Kafile, Adıyaman Hava Limanından dualar, tekbir, tehlil, ezan, sala ve ilahilerle uğurlandı.

Adıyaman Hava Limanında düzenlenen uğurlama törenlerinde Hacı adayları, duygulu anlar yaşadı. Programa Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlandı. Ezan ve Salalardan sonra Adıyaman Müftülüğü Tasavvuf Musikisi ekibi tarafından ilahi dinletisi sunuldu.

Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşcı törende hacı adaylarına hitaben yaptığı konuşmada: " Sizler Allah'ın seçkin kullarısınız. Allah sizleri seviyor. Onun için size Hz. Peygamberin yaşadığı mübarek beldeye çağırdı ve gidiyorsunuz. Çünkü gittiğiniz yerler; Efendimiz (SAS)'in gezdiği, ayak bastığı, baktığı ve mübarek elini sürdüğü yerlerdir. Sizin namaz kılarken görmeden yöneldiğiniz Müslümanların kıblesi olan Kabe'yi görecek ve ona bakarak namaz kılacaksınız. Ne mutlu sizlere. Dönüşünüzde Hz. Ebu Bekir'in Sadakati, Hz Ömer'in Adaleti, Hz. Osman’ın samimiyeti ve Hz. Ali'nin şecaati ve sabrı ile döneceksiniz. Gittiğiniz mübarek beldede aileniz, yakınlarınız, Devletimiz ve Milletimiz ile tüm Müslümanlara dua etmelisiniz. Ey Rahmanın misafirleri! Orada bol bol ibadet ediniz. Gittiğiniz yer ibadet, dua ve taat beldesidir. İbadet ile meşgul olunuz. Otelde yatmak için gitmiyorsunuz. Bunun bilincinde olunuz. Bizden Beytullah’a, Rasulullah’a ve onun sahabilerine selam götürünüz. Hayırla gidin hayırla geliniz inşaallah." diye tavsiyelerde bulunduktan sonra dua ile programı bitirdi.

Daha sonra Hacı Adayları yakınlarıyla vedalaşıp Kutsal Topraklara doğru yola çıktı.

Editör: Mehmet Çalışkan