Emekli İl Müftüsü Mehmet Barış, Adana’da son yolculuğuna uğurlandı.

Müftü Barış, Sabancı Merkez Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Çukurova Kabasakal Mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze Namazını Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi olan oğlu Doç. Dr. Mustafa Necati Barış kıldırdı.

Barış'ın cenaze namazına, Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, emekli il müftüleri İsmail Canbolat, Ahmet Çelik, Mahmut Gündüz, Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, din görevlileri, ailesi ile Türkiye’nin çeşitli illerinden çok sayıda vatandaş katıldı.

Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, merhum Mehmet Barış'ın ailesine baş sağlığı ve sabır diledi.

Müftü Taşcı, "Adana’mızın dini ve manevi hayatına çok güzel hizmetleri geçmiş olan merhum müftümüz Mehmet Barış’ı, Adana’ya yeni atanan İl Müftüsü Mehmet Taşcı olarak, göreve başlayalı 3 hafta oldu sanki kendisini yıllardır tanıyormuşum gibi hissettim. Müftülüğe hayırlı olsun ziyaretlerine gelen bütün kardeşlerimden merhum müftümüz Mehmet Barış’ı Adana’nın manevi hayatına katkıları olan  bir büyüğümüz olarak tanıdım. Kendisini görmeden gıpta edilecek bir büyüğümüz olduğunu öğrendim. Cenab-ı Allah hepimize böyle göçmeyi nasip eylesin. Halkın gönlüne taht kuran merhum müftümüzün, Adana ve görev yaptığı diğer illerde gök kubbede hoş bir sâda bıraktığını müşahede ettim. Bize ve şehrimize çok güzel şeyler katan Barış hocamızın bizden beklediği hüsnü şehadet ve helalliktir." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan