Camilere akın eden çocuklar beş vakit namazını camide kılmanın mutluluğunu yaşıyor.

Çukurova İlçe Müftülüğü tarafından yarıyıl tatili dolayısıyla "Haydi Çocuklar Camiye" sloganıyla başlatılan proje kapsamında öğrenciler namazlarını camide kılıyor.

Öğrenciler özellikle sabah namazına yoğun katılım sağlıyor.

Namazlarını camide kılan öğrenciler Müftülük tarafından sürpriz hediyelerle ödüllendiriliyor.

Proje kapsamında yatsı namazının ardından düzenlenen etkinlikte projeye dair açıklamalarda bulunan Uluyol Camii İmam Hatibi Adil Satan, “Diyanet İşleri Başkanlığı denetiminde başlattığımız bu proje çok değerli. Geç kalınmış bir proje olduğunu düşünüyorum. Keşke yıllar öncesinde başlatılsaydı. Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır. Özellikle küçük yavrularımızı sabah namazında aramızda gördüğümüz zaman hem duygulanıyoruz hem de mutlu oluyoruz.” dedi.

“Cami çocuklarla daha neşeli hale geldi”

İmam Hatip Satan şunları söyledi:

“Bu çocuklar yarının gençleri olacak. Vaaz kürsüsünde veya hutbede cami cemaatine baktığımızda aralarında gençleri göremiyoruz, üzülüyoruz. İnşallah bu vesileyle çocuklarımız gelecekte camiye akın edecekler. Bundan sonra camilerimizde gençlerimizi de göreceğiz.”

Çukurova Müftüsü Gün engelli ailelerini ziyaret etti

Çukurova Müftüsü Hüseyin Gün, din görevlileriyle birlikte müftülükte çalışan ve ailesinde engelli bulunan personelin ailelerini ziyaret etti.

Gün, ailelerin sorunlarını dinledi, “Her zaman yanınızdayız.” dedi ve şöyle devam etti:

“Ziyaretler esnasında gördüğümüz ve anladığımız kadarıyla engelli hastası bulunan bütün ailelerimiz, onların bu durumunu kabullenmiş, bu durum karşısında sabretmeyi ve onlara hizmet etmeyi kendilerine vazife addetmiş ve bunu severek yapıyorlar.

Biz de Müftülük olarak engelli kardeşlerimizin daima yanında olacağız. Hizmetlerimizi onlara da tanıtacak, onların yaşadıkları sıkıntılara çözüm bulmaya çalışacağız.”

Editör: Mehmet Çalışkan