Adana'dan bu yıl Hac görevini yapmak üzere kura ile tespit belirlenen toplam 1350 kişi için Adana Havalimanında uğurlama töreni düzenlendi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Havalimanı'nda uğurlamada yaptığı konuşmada, hac adaylarına sağlıklı yolculuklar diledi. Demirtaş, şunları söyledi: "80 milyonun duası sizlerle. Oraya gittiğinizde memleketimize, milletimize, vatanımıza, birlik ve beraberliğimizi dua edin. Memleketimizin buna ihtiyacı var. Görüyorsunuz işte her taraftan memleketimize saldırılar var ama Allah'ın izni, milletimizin cesaretiyle bunları birer birer inşallah yok edeceğiz. Burada sizin dualarınız çok önemli. Bizim memleketimiz güllük gülistanlık. İnşallah döndüğünüzde de sizlere aynı şekilde karşılayacağız. Dua etmeyi unutmayın."

Törende bir konuşma yapan Adana İl Müftüsü V. Selami Bayrakçı "Kutsal topraklara gitmeden, buradan oraların kutsallığını anlamak çok zor. Kutsal topraklara gidenler, oraları bir daha unutamazlar. Gidip de dönmemek var, gelip de sevdiklerinizi bulamamak var. Bu nedenle hakkınızı helal ediniz." dedi.

Uzun bir bekleyişin ardından kutsal topraklara gidebilmenin sevinç ve mutluluğunu dile getiren hacılar ve aileleri duygusal anlar yaşadı. Mutlulukları gözlerinden okunan hacı adayları, sevinç gözyaşlarını tutamazlarken, "Allah bu sevinç ve heyecanı herkese nasip etsin" temennisinde bulundu.

Konuşmanın ardından kutsal topraklara gidecek olan ilk hacı adayları için Kuran-ı Kerim okundu. Topluca dualar yapıldıktan sonra, hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan