Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde ülke genelinde il ve ilçe müftülüklerince açılan 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarına ilgi her geçen gün artarak devam ediyor. 

Diyarbakır Çermik İlçe Müftülüğüne gelen talepler doğrultusunda, Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde iki adet 4-6 yaş grubu Kur'an kursu daha hizmet vermeye başladı.

Çermik halkından gelen yoğun talepler üzerine İlçe Müftülüğünün girişimleriyle Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde iki adet 4-6 yaş grubu Kur'an kursu sınıfı açıldı.

Alanında uzman öğreticiler tarafından eğitim verilen 4-6 yaş Kur’an kurslarında hedef; çocukların yaşları gereği ihtiyaç duydukları gelişim süreçlerine katkıda bulunmak ve çocuklara değerler eğitimi vermek.

Çermik'te 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik açılan Kur’an kursları hakkında Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü İsmail Karacan, 4-6 yaş Ku'ran kurslarında çocukların Rabbini ve Peygamberini tanıması, Kur’an-ı Kerim'i doğru bir şekilde öğrenmesi, kültürel değerlerine sahip çıkma duygusu ile büyümelerine katkı sağlanmasının amaçlandığını kaydetti. 

Karacan, Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı çalışmalar neticesinde 4-6 yaş grubu (okul öncesi) Kur'an kurslarının öneminin daha da arttığını belirtekek; "Bu durumun farkında olan İlçe Müftülüğümüz, 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarının sayılarını artırma yönündeki çalışmalarına hız kazandırardı. Bu yönde artan talebe cevap verebilmek için yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan