Zonguldak İl Müftülüğü 4-6 Yaş Kur’an kursu öğrencileri ve velileri, ilde misafir edilen depremzede aileler yararına kermes düzenledi.

"İyilik Çarşısı" isminin verildiği kermeste el emeği ürünler, yiyecekler, kırtasiye malzemeleri ve oyuncaklar satışa sunuldu.

4-6 Yaş Kur’an kursu öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler seslendirdiği açılış töreninde Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, "Yavrularımız bugün depremde zor durumda kalan kardeşlerimizin yanında olabilmek adına bir iyilik yolculuğuna çıktılar. Bizler de bu İyilik yolculuğundaki yavrularımıza refakat etmekteyiz." dedi.

zonguldak-hayır-çarşısı-22

İslam dininin önemli vasıflarından birinin de yardımlaşmak olduğuna değinen Vali Tutulmaz, "Yavrularımız bu yaşta yardımlaşma ve dayanışma duygusunu öğrenerek, bundan sonraki hayatlarında iyilik yapmayı, yardım etmeyi önceleyecek bir hayat tarzı süreceklerdir. Ve buna inanıyoruz. Ailelerimiz evlatlarını yardımlaşma, dayanışma, zor durumda kalanların imdadına yetişme konusunda eğitmeli ve iyi örnek olmalıdır. Aksi halde yetişkin birer birey olduklarında bu hassasiyete sahip olmayan kişiler olacaklardır. Bu vesileyle 'İyilik Çarşısı'nın kurulmasında emeği geçen herkesi özellikle de çocuklarımızı, velilerini ve müftülük çalışanlarını tebrik ediyorum."

"İyilik Çarşısı" hakkında açıklama yapan İl Müftü Yardımcısı Nurdan Albayrak, "Zonguldak İl Müftülüğü olarak herkese ve her yaşa hitap eden Kur’an kursu eğitimlerimizde kardeşlik, infak ve dayanışma ruhunun önemini vurguluyoruz. Bizler toplum olarak bilmekteyiz ki; çocuklarımızın bu yaşlarda iyilik değerini edinmeleri ileride erdemli insanlar olmalarını sağlayacaktır. İnfak ayı Ramazan’ın arefesinde tam da Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2023 Yılı Ramazan ayı temasına uygun olarak 4-6 Yaş öğrenci ve velilerimizin katkılarıyla “İyilik Çarşısı”nı açmış bulunuyoruz. Yaşadığımız elim deprem felaketi nedeniyle evlerini ve şehirlerini terk ederek ilimize gelen ve ihtiyaç sahibi olan depremzede kardeşlerimiz yararına düzenlediğimiz İyilik Çarşısı’nın bir nebze de olsa yüreklere su serperek hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum." ifadelerini kaydetti.

Editör: Ömer Ceylan