Giresun İl Müftülüğü tarafından Yükseköğretim Kurumları sınavına girecek öğrenciler için "Dua Programı ve Sabah Namazı Buluşması" düzenlendi.

Müftüoğlu Camii’nde gerçekleştirilen program namaz öncesi Yasin Suresinin okunmasıyla başladı. Cemaatle kılınan namaz sonrası cami görevlileri tarafından tesbihat, tekbir ve salavatlar okundu.

Programda cemaate hitap eden Giresun İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül, musibetler karşısında sabretmenin ve azimle çalışmanın önemine değindi.

20230616YKSDUA02

"Müslüman Allah’a döneceği bilinciyle yaşar"

Allah’a dayanıp sıkıntılar altında ezilmeyenlerin büyük bir lütfa mazhar olacağını ifade eden Sarıgül, "İmtihanlar karşısında Bakara Suresinin 156. ayetinde geçen, ‘Doğrusu biz Allah’a aidiz ve kuşkusuz O’na döneceğiz’ mealindeki kısmı okuyup bu inancına uygun bir teslimiyet hali ortaya koymak istirca kavramıyla açıklanmıştır. İstirca ayetinin de yer aldığı Bakara Suresinin ilgili bölümünde, müminlere sabırla ve namaz kılarak Allah’ın yardımını dilemeleri emredilmiştir. Allah’ın hükmünü rıza ve teslimiyet şuuruyla karşılayan müminler hakkında, ‘İşte rablerinin lütufları ve rahmeti bunlar içindir ve işte doğru yola ulaşmış olanlar da bunlardır.’ denilmektedir. Allah'a olan inançlarını, güven ve teslimiyetlerini, iyimserliklerini, sabır ve metanetlerini her zaman koruyan yüksek karakterli müminler için, daha yücesi düşünülemeyecek güzellikte bir iltifattır. Çünkü burada müminlere övgülerde bulunup onların hidayette olduklarını bildiren bizzat Allah’tır. Bir mümin için bundan daha büyük bir lütuf ve şeref düşünülemez." dedi.

20230616YKSDUA03

"Öğrencilerimiz de aynı bilinçle görevlerini yapmalı"

 Her insanın imtihanlar karşısında, yeryüzünde iyiliği egemen kılmak için irade göstermesi gerektiğini belirten Sarıgül sözlerini şöyle tamamladı: 

"Hz. Peygamber'in (sas), bir musibete maruz kalan Müslümanın isyana kalkışmadan istircâ cümlesini okuyarak Allah’tan gelene razı olması, musibetten dolayı Allah’tan ecir dileyip kendisinden bu musibeti kaldırması ve yerine hayırlar vermesi için dua etmesi durumunda er geç dileğine ulaşacağını, Allah’ın onu uğradığı musibete nispetle daha hayırlı imkanlara kavuşturacağı bildirilmektedir. İnsanoğlu bolluk ile darlık, sağlık ile hastalık, zenginlik ile fakirlik, huzur ve musibet arasında imtihan edilir. İnsanın ve hayatın yaratılışının diğer bir hikmeti de imtihandır. İmtihan olmasaydı hangimizin güzel işler yapıp yapmayacağı ortaya çıkmazdı. 

İşte sevgili gençlerimize düşen de bu imtihanın hakkını vermektir. Derslerinin ve sorumluluklarının bilinciyle hareket edip ödevlerini yapmalı, sınavlarına çalışmalı ve sonunda da dua ederek Allah’a yönelmelidir. Yüce Allah, bu zorlu süreçte büyük azim ve özveriyle sınava hazırlanan istikbalimizin teminatı ve umudumuz gençlerimize zihin açıklığı versin, hepsinin yar ve yardımcısı olsun.” 

Program sonunda cemaate ikramda bulunuldu.

Editör: Giresun Müftülüğü