Giresun İl Müftülüğünce “Aileyi Ayakta Tutan Değerler” başlıklı bir konferans düzenlendi. Konferansa, Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Fatih Yıldız konuşmacı olarak katıldı.

Giresun Belediyesi Kültür ve Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

A I L E03

Programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, merhamet ekseninde aile içi iletişimin önemine değindi. 

Ailede şefkat ve adaleti yaşanır kılmanın her geçen gün daha da önem kazandığını vurgulayan İl Müftüsü Kılıçbay, merhametin bireyden, aileye, aileden topluma sirayet eden önemli bir değer olduğunu kaydetti.

A I L E02

Ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanı Uzmanı Fatih Yıldız ise sevgi, saygı, merhamet, güven, sadakat, adalet, sabır ve yardımlaşmanın aileyi ayakta tutan önemli değerler olduğunu ifade etti.

A I L E04

- "Aile en değerli hazinedir"

Sevgi ve şefkatin ailenin üzerine bina edildiği en temel iki değer olduğunu ifade eden Yıldız, "Ailede herkesin birbirine sevgi ve şefkatle davranması dünyada kavuşulabilecek en büyük nimetlerdendir. Anne babanın evlatlarına, çocukların da anne babasına sevgi ve şefkatle davranması gerekir. Düşüncelerine değer verilmeyen, tercihleri yok sayılan fertlerden, güçlü bir aile ve güçlü bir toplum inşa edilemez." dedi.

A I L E06

- "Merhamet gönül yumuşaklığı ve kalp inceliğidir"

İlk eğitim yuvası olan ailede merhamet esas alınırsa dünyaya huzurun hakim olacağını belirten Yıldız, "Merhamet Rabbimizin er-Rahman isminin bir tecellisidir. ‘Alemlere rahmet olarak gönderilen’ Sevgili Peygamberimizin (sas) en önemli şiarlarından biridir. Merhamet gönül yumuşaklığı ve kalp inceliğidir. Sadece acımak değil, ahlaki bir duruş sergileyerek incitmemektir. Merhametin yeşerdiği bir yerde şiddet, gözyaşı, zulüm ve savaş kendisine yer bulamayacaktır." diye konuştu.

A I L E05

- "Güven ve sadakat huzurlu bir yuvanın temelidir"

Güvenin bir ömür sermayesi olduğunu kaydeden Yıldız, "Güven, doğruluktur, dürüstlüktür. Sadakat, verdiğimiz söze ve değerlerimize bağlı kalmaktır. Güven ve sadakatin hakim olduğu ailelerde kaygı, endişe ve huzursuzluk olmaz. Güven ve sadakat eşlerin, kendisinin, eşinin ve ailesinin onurunu ve saygınlığını zedelememesidir." dedi.

A I L E08

- "Adalet bilincinin oluşmaya başladığı ilk yer ailedir"

Adalet, sabır ve yardımlaşma kavramlarının da önemine değinen Yıldız şunlara yer verdi:

"Eşler birbirlerine, ebeveyn çocuklarına karşı, çocuklar da anne babalarına karşı adil olmalıdır. Sabır ise insanı ümitsizlik ve bezginlikten koruyan önemli bir dayanaktır. Ailede sabırlı olmak, sorunlara soğukkanlılıkla çözüm aramaktır. Yardımlaşma da aile fertleri arasında sevgiyi, bağlılığı ve huzuru artırır. Aile, sevgi, saygı, güven, merhamet, iffet, adalet gibi erdemlerin menfaat beklenmeksizin yaşandığı ve yaşatıldığı yerdir. Ailemiz, dünyadaki cennetimizdir.”

A I L E09

Programın sonunda İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Diyanet İşleri Başkanı Uzmanı Fatih Yıldız’a Giresun kültürünü temsil eden hediyeler takdim etti.

Programa İl Müftü Yardımcıları Alaettin Kırbıyık, Fatih Sarıgül, Özlem Gülbe, şube müdürleri, vaizler, uzmanlar, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Uzmanı Fatih Yıldız günün anısına TDV Kadın Kolları Şubesi yönetimi, TDV gönüllüleri, koordinatörler ve manevi danışmanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

A I L E10

A I L E11

Editör: Giresun Müftülüğü