Giresun İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Giresun Şubesi, ihtiyaç sahibi 50 yetim çocuğun aylık tüm ihtiyaçlarını karşılayacak.

Bu kapsamda Giresun Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde "İl Müftülüğü Personel Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıda personele hitap eden İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, "Unutursan Yetim Kalır!" temasıyla başlatılan yardım kampanyası hakkında bilgi verdi.

20240118 Y E T I M02

-  "Yetimleri ihmal etmek vebaldir"

Dünyanın dört bir yanında savaşlar, doğal afetler, hastalıklar ve çeşitli nedenlerden dolayı annelerini ve babalarını kaybetmiş milyonlarca yetim çocuk bulunduğunu ifade eden İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, "Anne şefkatinden yoksun baba merhametinden mahzun ihtiyaç sahibi yetim çocuklar Yüce Allah’ın insanlığa birer emanetidir. Yüce dinimiz İslam, yetimleri himaye etmeyi, koruyup gözetmeyi emreder. Onlara karşı duyarlı davranmayı, şefkat ve merhametle yaklaşmayı öğütler. Bizler de bu şiarla toplumların en savunmasız bireyleri olan yetimlere iyilik eli uzatarak, 50 yetim çocuğun beslenme, giyinme ve tüm temel ihtiyaçlarını karşılayacağız. Aziz milletimiz tarih boyunca yetime, kimsesize, mağdura, mazluma kucak açmıştır. Yardımsever Giresunlu kardeşlerimizin yardımlarına başvuruyor, ihtiyaç sahibi yetim çocuklara iyilik eli uzatmaya davet ediyoruz." dedi.

20240118 Y E T I M05

Toplantının sonunda Bilecik'e tayin olan Personel Şube Müdürü Mustafa Keskin'e plaket takdim edildi.

Editör: Giresun Müftülüğü