Acıpayam İlçe Müftülüğüne bağlı Yaz Kuran Kursları’nda eğitim gören öğrencilere yönelik Acıpayam İlçe Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce "Afet Farkındalık Eğitimi" verildi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 2021 yılının "Afet Eğitim Yılı" ilan edilmesi nedeniyle birlikte Acıpayam İlçe Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İlçe Müftülüğüne bağlı Yaz Kur'an Kursları'nda öğrenim gören öğrencilere yönelik eğitim düzenledi.

Eğitim programında başta deprem, yangın ve sel olmak üzere afetlere yönelik afetlerin öncesi, afet anı ve afet sonrasında yapılacak doğru davranışlar konusunda bilgi verildi.

AFAD eğitmeni Hayati Kartal, "İnsanı deprem değil ihmal öldürür. Bu yüzden öncelikle evlerimiz depreme dayanıklı yapılmalı. Evlerimizin içindeki eşyalar sabitlenmeli, evimizde mutlaka deprem çantası hazır bulundurulmalı. Olası bir deprem sonrasında aile bireyleri ile buluşma planı yapılmalı, bulunduğumuz bölgedeki toplanma alanları önceden öğrenilmeli." dedi.

Eğitimde yangın ve sel felaketleri öncesinde alınması gereken tedbirler ve sonrasında yapılması gerekenler de detaylı olarak öğrencilere anlatıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan