Kayseri Valiliği'nin Erdemlerimizle Varız (ERVA)  Projesi kapsamında Yahyalı Kaymakamlığı tarafından yaptırılan ERVA Spor Okulu düzenlenen törenle açıldı. 

Açılış töreninde konuşan Vali Gökmen Çiçek, "ERVA projesi, Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmektedir. Birliktelik ve beraberlik ortaya çok güzel şeyler çıkartıyor. İl Müdürlerimiz, yerel idaremiz ve STK’larımız el ele verince bir yıl gibi bir sürede hem Değerler Eğitim Merkezi'ni oluşturduk hem de her mahalleye spor okulu açacağız diye iddialı bir cümle ile başlayıp şu ana kadar otuz sayısına ulaştık. Yahyalı Kaymakamımız Mehmet Kaya’yı tebrik ediyor, teşekkür ediyorum. Aslında sadece şehir merkezinde olan mahallelerde yapmak için yola çıkmıştık ancak ilçelerden çok büyük bir talep ve destek geldi. Yahyalı zaten sporda başarılı. Yahyalı’da ERVA’nın olmaması bir eksiklik olur diye düşündük. Bütün STK’larımız sahip çıktı projeye. Kayseri’deki kurum ve kuruluşlarımız, STK’larımız, belediyelerimiz, gençlerimizin çağrısını karşılıksız bırakmadılar. Hepsine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

H G8 A6277

Protokol konuşmaları sonrası İl Müftüsü Akkuş tarafından dua yapılması ve protokol tarafından kurdele kesilmesi ile Yahyalı ERVA Spor Kulübü açıldı.

- Kur'an kursu ziyareti

Öte yandan Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İl Müftüsü Yusuf Akkuş ve il protokolü, Yahyalı İlçe Müftülüğüne bağlı Fakı Dayı 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu’nu ziyaret etti.

H G8 A6410

Ziyaret esnasında minik öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Çiçek, Fakı Dayı 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu ve Yahyalı ilçesinde yürütülen din hizmetleri hakkında İl Müftüsü Akkuş’tan bilgi aldı.

- Şehit ailesine ziyaret

Yahyalı programı kapsamında Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Batman'da teröristlerce yapılan hain saldırıda şehit olan Şehit Komiser Yardımcısı Âdem İlkkılıç'ın ailesini ziyaret etti.

H G8 A6490

Ziyarette Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası İl Müftüsü Yusuf Akkuş tarafından Şehit Komiser Yardımcısı Adem İlkkılıç başta olmak üzere bütün şehitler için dua edildi.

Editör: Ömer Ceylan