Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı Seyir ve Sahne Ekibince 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda ilk kez sahnelenen "Umudun Adımları, Kurtuluşa Giden Yol, Vesiletü’n-Necat" tiyatro oyununun temsiline katıldı.

Vesiletü’n-Necat oyunu ilk kez sahnelendi (8)

Oyunun sonunda sahneye davet edilen Başkan Erbaş, oyunun sanat yönetmeni Necip Karakaya ve senaristi Füsun Sahepkalan ve oyuncuları tebrik ederek başarılar diledi.

Başkan Erbaş, dün Bursa’da Süleyman Çelebi’nin kabrini ziyaret ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Mevlid-i Nebi Haftası’nı idrak ederken şu ana kadar yazılan naatlar içerisinde en meşhur ve herkes tarafından istisnasız ittifakla en güzeli olduğu söylenilen Naat’ın yazarı Süleyman Çelebi hazretlerini bu vesileyle bir ziyaret edelim dedim ve kabrinin başında dua ettik. Sonra bir müjdeli haber aldık Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımızdan kabri şerifin olduğu o yeri yeniden düzenleyeceğini, içindeki binaların yıkılıp oranın bir külliye haline getirileceğini söyledi. Ben de ismi; ‘Süleyman Çelebi Külliyesi Mevlit ve Siyer Araştırma Merkezi’ olsun dedim."

Tiyatro oyununun Süleyman Çelebi’nin daha iyi tanınmasına vesile olduğunu dile getiren Başkan Erbaş, oyunda emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Erbaş’ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı ile Ankara Müftüsü Dr. Hasan Çınar da oyunu izledi.

Vesiletü’n-Necat oyunu ilk kez sahnelendi (1)

Mevlid-i Şerif’in, Süleyman Çelebi tarafından yazılış hikayesi

“Umudun Adımları, Kurtuluşa Giden Yol, Vesiletü’n-Necat” isimli tiyatro oyunu, 2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Anadolu’da ve İslam coğrafyasında asırlardır okunan Mevlid-i Şerif’in, Süleyman Çelebi tarafından yazılış hikayesini konu ediniyor.

Editör: Ömer Ceylan