Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) koordinesinde sürdürülen 2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu'nun daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla ülke genelinde tanıtım ve istişare toplantıları düzenleniyor.

Vekalet-yoluyla-kurban-tanıtım-toplantıları-hız-kesmeden-sürüyor04

Çanakkale

Çanakkale İl Müftülüğü ile TDV Çanakkale Şubesi ev sahipliğinde "2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantıda konuşan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, “Kurban ile alakalı son yıllarda yapılan çalışmaların özellikle yurtdışı boyutunda sadece bir miktar et göndermek olmadığını yaşanan her güzel bir olaydan ve hatıradan görüyoruz. Bu vesile ile vekaletle kurbana bakarken biraz daha geniş bakmak gerektiğini ifade etmek istiyorum.” dedi.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin ise, “Diyanet İşleri Başkanlığımız hem yurt içinde hem yurt dışında çok önemli faaliyetler yürütmekte. Bugünkü sunumda da kurban kesmek isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olarak toplumsal dayanışmaya katkı da bulunmak en önemli amaçlarımızdan birisi.” diye konuştu.

Vekalet-yoluyla-kurban-tanıtım-toplantıları-hız-kesmeden-sürüyor03

Çorum

Çorum İl Müftülüğü ile TDV Çorum Şubesi ev sahipliğinde "2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

Çorum Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Yurtdışı Türkler Daire Başkanı Ramazan Ilıkkan konuşmacı olarak katıldı

Toplantının açışında konuşan İl Müftüsü Muharrem Biçer, “Türkiye Diyanet Vakfı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonunda ‘Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş’ sloganıyla gerçekleştirilen hayır yarışında Çorum olarak önceki yıllar da olduğu gibi bu yıl da siz değerli din gönüllülerimizin gayretleriyle yine zirvede yer alacağımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Ardından konuşan Yurtdışı Türkler Daire Başkanı Ramazan Ilıkkan, “Şimdi kurbanını paylaşarak, kardeşinle yakınlaşma zamanıdır. Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’ın açıkladığı üzere, bu sene kurban bağışlarının dağıtımı konusunda deprem bölgesine ve yurt içine öncelik verilecektir. Rabbim devletimize zeval vermesin. Allah siz din gönüllerinin elinden insanlığa hidayet nasip etsin. Kurbiyetiniz mübarek olsun.” dedi.

Vekalet-yoluyla-kurban-tanıtım-toplantıları-hız-kesmeden-sürüyor01

Eskişehir

Eskişehir Dini İhtisas Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Din İşleri Yüksek Kurulu Sekreteri Yunus Akkaya konuşmacı olarak katıldı.

Açışta konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, “Vekalet yoluyla kurban hizmeti hem milletimizin hem devletimizin hem de Diyanetimizin çok önemli bir hizmeti. Bu konuya her birimizin sahip çıkması gerekiyor. Çünkü biz bu kurbanlarla gönül bağı kuruyoruz, ihtiyaçları gideriyoruz, kardeşliğimizi pekiştiriyoruz ve ihtiyaç sahiplerinin hayır dualarını alıyoruz.” diye konuştu.

Ardından konuşan Din İşleri Yüksek Kurulu Sekreteri Yunus Akkaya ise, “Diyanet İşleri Başkanlığımız dünya çapında çok güzel hizmetler vermektedir. Bunlardan birisi de vekalet yoluyla kurban organizasyonudur. Bu bağlamda şefkat ve merhamet medeniyeti olan İslam’ın bu güzelliğini tüm insanlığa hissettirmemiz gerekiyor. Bizler hiçbir ayrım gözetmeden bu yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmakla mükellefiz. Onun için kurban ibadetini gönüllere dokunmak anlamında büyük bir nimet ve vesile olarak görüyoruz.” dedi.

Vekalet-yoluyla-kurban-tanıtım-toplantıları-hız-kesmeden-sürüyor05

Sivas

Sivas İl Müftülüğünce düzenlenen toplatıya  Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Arif Aytekin konuşmacı olarak katıldı.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasını İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya yaptı.

Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Arif Aytekin, Kur’an-ı Kerim’in insanlar için bir hidayet kaynağı olduğunu belirterek, "Hz. Peygambere inmeye başladığı andan itibaren muhataplarını okumaya, anlamaya ve yaşamaya yönlendiren Kur’an, hayatımıza rehber olmakta ve tüm insanlığı hakikate çağırmaktadır. Kur’an-ı Kerim, sadece araplar ve Arapçayı bilenler için değil, bütün insanları dalâletten korumak, onlara hakkı ve hakikatı öğretmek, hidayet ve gerçek saadet yolunu göstermek için indirilmiştir.” dedi.

Vekalet-yoluyla-kurban-tanıtım-toplantıları-hız-kesmeden-sürüyor01-1

Ankara-Çankaya

Ankara Çankaya İlçe Müftülüğü ile TDV Çankaya Şubesi ev sahipliğinde "2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıya Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi konuşmacı olarak katıldı.

TDV Konferans Salonu'nda Kur'an-ı Kerim tilavet ile başlayan toplantıda konuşan Genel Müdür Kondi, "Din hizmeti sunan din görevlileri ile Kur’an kursu öğreticileri, Peygamberlik makamının varisleridir. Bu kapsamda Başkanlık teşkilatının her kademesindeki görevlilerimiz Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında bölgede ilk görev alan olmuşlar ve en önemli görevleri ifa etmişlerdir. Bu açıdan baktığımızda din güvenliği, ülke güvenliği kadar önemlidir. Toplumumuza ehl-i sünnet ve ümmet bilincini aşılamak bizim görevimizdir. Sahih bilgiyi ve objektif bilgiyi güçlendirmemiz lazım. Biz hedefe ulaşmak için çalışıyoruz." dedi.

Editör: Ammar Esenkal