Diyanet İşleri Başkanlığınca ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi amacıyla görev alanı çerçevesinde aile ve dini rehberlik çalışmaları sürüyor.

Bu çerçevede Karaman İl Müftülüğü tarafından "Değerleriyle Güçlü Ailem" projesi kapsamında "Ailede Zaman Bilinci" konulu konferans düzenlendi.

Karaman Yunus Emre Konferans Salonunda Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış ve selamlama konuşmasını yapan İl Müftüsü Faruk Gürbüz, ailenin önemine ve zamanın kıymetine vurgu yaparak konferansa katılım sağlayanlara teşekkür etti.

Karaman Konferans 11

Konuşmacı olarak programa katılan Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı Muhammed Varelci, "Ailede Zaman Bilinci" konulu konferans verdi.

Varelci, konuşmasında ailenin önemli bir yapı olduğundan ve bu yapı içerisinde zamanın bilinçli kullanılması gerektiğinden bahsetti. Yine Asr Suresi’nde zamana dikkat çekildiğini Allah katında kurtuluşa erenlerin zamanı bilinçli kullananlar olacağını aktardı. Ayrıca Peygamberimizin (as) "İki nimet vardır ki insanların çoğu bu nimetleri kullanmakta aldanmıştır: Sağlık ve boş vakit" hadisini de paylaştı.

Program hediye takdimi ile sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan