Yozgat İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Yozgat Şubesi Kadın ve Gençlik Kolları, Filistin'deki mazlumlara destek olmak amacıyla "Gazze ve Gazelinin Yanındayız" sloganıyla hayır kermesi düzenlendi.

yozgat-kermes-33

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan kermesin açılışına Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Belediye Başkanı Celal Köse, Cumhuriyet Başsavcısı  Recep Sevgili, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Yaşar, Vali yardımcıları, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılışında konuşan İl Müftüsü Ali Gülden, Yozgat genelinde Gazze için geçen hafta Cuma namazı sonrası camilerden  1,5 milyon TL katkı sunulduğunu ifade etti.

yozgat-kermes-11

Gülden, "Necip bir milletin mensubuyuz. Asırlardır ceddimiz zalimlere engel mazlumlara şemsiye oldu. Bu geçmişte olduğu gibi bugün de böyle. İnşallah gelecekte de böyle olacak” dedi. Bu yardımların orada çoluk çocuk demeden herkesi yakan ateşi söndürmek için bir damla su misali katkı sunacağı inancındayız. Bu katkıyı genişletmek için bugün kermesimizi açtık. Buradan toplanan paralar devletimizin ilgili hesaplarına Gazze’de ki kardeşlerimize merhem olmak üzere yatırılacak." dedi.

"Türk milleti mazlum ve mağdurun her zaman yanında"

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ise sözlerine “emeği geçen herkese teşekkür ederek başladı.

Vali Özkan, "Türk Milleti tarihten bu güne mazlumla zalimin kavgasında, batı ile doğu ayrımında mazlumun, mağdurun her zaman  yanında oldu. Yetimin ekmeğinin bekçisi, garibin, garibanın gözünde cesaret ışığı olmaya devam ediyor. Dünyanın her yanı  yangın yerine döndü. Dünyanın her yanında canlar yanıyor. Türk Milleti dili, dini, cinsi, soyu ne olursa olsun ayrım yapmaksızın yaratanın yarattığının yanında olmaya, yol yürümeye devam ediyor. Türk’ün Türk Milletinin büyüklüğü olarak Türk Milleti Karabağ’da, Suriye, Afganistan’da coğrafyamızda nerede mazlum ve mağdur varsa orada olmaya devam ediyor. Bu onun büyüklüğünün, merhametinin gereğidir. Emeği geçen başta İl Müftümüz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Milletimizin bu tavrı İbrahimi duruşunun gereğidir. Türk Milleti bunun binlerce  örneğini sergilemiştir. Bundan sonra da sergilemeye devam edecektir." ifadelerini kaydetti.

yozgat-kermes-22

Yapılan konuşmaların ardından  kermes gezilerek hayırlı olsun dileğinde bulunuldu.

Elde edilecek gelirin Diyanet Vakfı tarafından Filistin ve Gazze’ye gönderilecek kermese, Yozgat halkı yoğun ilgi gösterdi.

Editör: Ömer Ceylan