Siirt İl Müftülüğünce Siirt Üniversitesi Merkez Kampüsü Konferans Salonunda İmam-hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Toplantının açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Şakir Pinal, yaklaşan Ramazan ayı ile birlikte ilde yürütülen çalışmalara ve din görevlilerinin sorumluluklarına dikkat çekerek, özellikle 4-6 yaş Kur’an kurslarındaki çocuk sayısının artırılmasında önemli çalışmalar yaptıklarını aktardı.

Siirt Valisi Din Görevlileriyle Buluştu 44

Sonrasında kürsüye gelen Vali Dr. Kemal Kızılkaya, yaptığı konuşmada, önemli bir misyon yürüten din görevlilerine toplumsal meselelerde büyük iş düştüğünü söyledi.

Din görevlilerinin milletin duygularına tercüman olan ve manevi inşasına katkı sunan çok önemli kanaat liderleri olduğunu dile getiren Kızılkaya, "Cami görevlileri köyünde, mahallesinde, camisinde ve etrafında olup bitenlerle mutlaka ilgilenmesi gerekir. Toplumsal meselelerde ilgili olması gerekiyor. Bize düşen en önemli görevlerden birisi de toplumsal meselelere duyarlı olup fitne ateşi gördüğümüz yerde hemen üzerini söndürmeye, insanları uzlaştırmaya çalışmak ve muhabbeti yaygınlaştırmaktır." dedi.

Camilerin temizliğine de dikkat çeken Vali Kızılkaya konuşmasında, yaklaşan Ramazan ayının heyecanını vatandaşlara yaşatmak için şimdiden hazırlıklara başlanılması gerektiğini ifade ederek din görevlilerine bazı tavsiyelerle sözlerini tamamladı.

Siirt Valisi Din Görevlileriyle Buluştu 33

- Kur'an kurslarına desteğe olanlara teşekkür

Program sonunda Vali Kızılkaya tarafından sivil toplum kuruluşu temsilcilerine  4-6 yaş Kur’an kurslarına ve Kur’an kurslarına verdikleri destek dolayısıyla teşekkür belgesi verildi.

Siirt Valisi Din Görevlileriyle Buluştu 22

- 4-6 Yaş Kur’an Kursu ziyareti

Öte yandan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, İl Müftülüğüne bağlı Kudüs Darusselam 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nu ziyaret etti.

Minik öğrencilerle samimi anlar yaşayarak, onların okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetini dinleyen Vali Kızılkaya, eğitim ve maneviyatın önemine bir kez daha vurgu yapmak adına güzel bir ziyaret olduğunu ifade ederek, katkı bulunanlara teşekkür etti.

Vali Kızılkaya'ya Siirt Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Nihat Şındak ve Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk de eşlik etti.

Editör: Ömer Ceylan