Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu ile Gaziantep'ten farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek hacı adayları için uğurlama programı düzenlendi.

Hacı Perihan Kıymık Camii önünde gerçekleştirilen programa Gaziantep Valisi Davut Gül,  İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Şehitkamil Müftüsü Feyyaz İdin ile hacı adayları ve aileleri katıldı.

antep-hacı-uğurlama-33

Programda bir konuşma yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, hac yolcularından dua isteyerek "Hac yolculuğu için burada bulunan hacı adaylarımıza öncelikle Allah mübarek eylesin diyorum. Bu sene gidemeyen hacı adaylarımıza da Rabbim gitmeyi nasip eylesin. Bu hizmetlerde emeği geçen hocalarımıza müftülüğümüze teşekkür ediyorum." dedi.

- "Hac sadece bedenlerin değil kalplerin yolculuğudur"

İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar ise "Bugün Gazi şehrin hacı adaylarını uğurlamak için buradayız. Öncelikle yola çıkan hacı adaylarımızın haccını Rabbim mebrur eylesin. Hacılara Duyuf-u Rahman ve Duyuf-u Nebi diyoruz. Rahman’ın ve Efendimiz Hz. Muhammed’in misafirleri onlar. Bugün gidecek olan hacı adaylarımız arasında yıllardır bu hasretle bekleyenler var. İnşallah bugün buradan yola çıkan hacılarımız oraya hasret duyan Gazi şehrimizin selamını ve muhabbetini götürecekler. Cenabıhak o mübarek beldenin özlemini ve muhabbetini kalbinizden çıkarmasın. Hac sadece bedenlerin değil kalplerin yolculuğudur. İnsanın kendi özüne kendi nefsine yaptığı bir yolculuktur. Orada tefekkür edecek, kulluğumuzu gözden geçireceğiz. Dünyanın dört bir yanından gelen kardeşlerimiz ile omuz omuza aynı safta durmanın güzelliğini yaşayacağız. Orada Resul-i Ekrem (sas) ile ashabının izleri var. Orada onları tanıma, anlama ve onlara karşı olan muhabbetimizi hatırlama imkânı bulacağımız bir yolculuk yapacağız. En önemlisi Rabbimizin rızasına bir yolculuk var. Rabbim bütün esrarı ve hikmeti ile dopdolu bir hac yapmayı hepimize nasip eylesin." diye konuştu.

antep-hacı-uğurlama-22

Şehitkamil Müftüsü Feyyaz İdin’in yaptığı duanın ardından hacı adayları yakınlarıyla vedalaşarak yola çıktı.

Editör: Ömer Ceylan