Aydın İl Müftülüğü ve Efeler İlçe Müftülüğü engelli koordinatörlerinin organize ettiği kahvaltı programında engelli bireylerle bir araya gelindi.

Program, Efeler İlçe Müftülüğü Musiki Ekibi’nin ilahi dinletisi ile başladı.

Programda katılımcılara hitap eden İl Müftüsü Hasan Güneş, "Diyanet İşleri Başkanlığımız toplumun her kesimine yönelik faaliyetler yürütmektedir. İl Müftülüğümüz de her zaman engelli kardeşlerimizin yanında ve destekçisidir. Göreve gelir gelmez cuma hutbelerinden faydalanmaları amacıyla Kozdibi Camii’nde işitme engellilere yönelik cuma hutbesini hayata geçirdik ve kardeşlerimizin istifade etmelerini sağladık. Bundan sonra da elimizden gelen faydalı her icraatı gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Tüm katılımcılara ve her bir engelli kardeşimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

efeler-11-1

Engelli bireylerle bir araya gelen İstanbul emekli Başvaizi Mustafa Akgül ise "Davetleri için İl Müftüsü Güneş'e teşekkür ediyorum. Bizler birken güzeliz. Bir iken güçlüyüz. Hayat, birinci ve ikinci yarısı olan futbol müsabakasına benzer. Başarılı bir skor elde etmek istiyorsak imtihan dünyasında olduğumuzun her zaman farkında olmalı ve bu şekilde yaşamalıyız. Böylesine bir etkinlikte yer almaktan ziyadesiyle memnunum. Tüm engelli kardeşlerimi canı gönülden selamlıyorum." diye konuştu.

Programa İl Müftü yardımcıları Mehmet Atay ve Melek Sevindi, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, Efeler İlçe Müftüsü Mehmet Yorulmaz, Türkiye Sakatlar Derneği Aydın Şubesi, Aydın İşitme Engelliler Derneği, Beyazel Engelliler Derneği, Altınokta Körler Derneği başkan ve üyeleriyle kurum amirleri katıldı.

Editör: Ömer Ceylan