Zeytinburnu Müftülüğü tarafından düzenlenen "2023 Yılı Hafızlık İcazet Merasimi", İstanbul Valisi Davut Gül’ün katılımı ile gerçekleştirildi.

Zeytinburnu Ulu Camii'nde Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Vali Gül, "Hafızlarımızı, hocalarımızı, hafızlarımızın ailelerini ve bugün bu güzelliği paylaşan dostlarımızı tebrik ediyorum. En büyük sermayemiz, Kur’an-ı Kerim’in anlaşılması ve anlatılmasıdır. Kendi hayatımızda bunu yaşayarak inşallah hayırlı insanlardan olmaya gayret edeceğiz. Bizim öncülerimiz, içimizdeki hafızlar. Bu geleneğin yaşatılması, hafızların sonsuza kadar devam etmesi bu gibi müesseselerle mümkün. Hafızlarımızın ve hocalarımızın gayretleri çok kıymetli. Türkiye’de 230 binin üzerinde hafız var. En büyük sermayemiz sizlersiniz. Allah hepinizden razı olsun. Bu vesile ile cemiyetimizin hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Icazet Istanbul 11

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, "İstanbul’umuzda 2023 yılında 2200 civarında hafızımız icazet aldı. Allah’a hamdolsun ki aziz milletimiz Yüce Kitabımıza önem verme ve sahip çıkma noktasında son derece samimi bir gayret içinde. Bütün huffaz-ı kiramı, hocalarımızı ve velilerimizi tebrik ediyorum." dedi.

Ardından kürsüye gelen Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin, Kur'an öğrenmenin ve öğretmenin önemine vurgu yaparak öğrencileri, hocalarını ve velilerini tebrik etti.

Icazet Istanbul 22

Program, 21 Hafızın okuyuşu ve Reisül Kurra Mustafa Demirkan'ın duası ile sona erdi.

Icazet Istanbul 55

Merasime Zeytinburnu İlçe Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Egin, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Ahmet Aktürkoğlu ve Zeytinburnu İlçe Müftüsü Mehmet Münip Şallıoğlu ile vatandaşlar katıldı.

Icazet Istanbul 66

Icazet Istanbul 33

Editör: Ömer Ceylan