Edirne İl Müftülüğü'nce  Trakya Üniversitesi Türkan Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Diyanet Akademisi İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Dr. Abdurrahman Akkuş'un konuşmacı olarak katıldığı Mekke'nin Fethi Programı'na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Açılışta konuşan İl Müftüsü  Hasan Başoğlu, "Bugün bu salonu böylesine kalabalık ve coşkulu bir halde görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Mekke şehirlerin kalbidir ve bizim de kalbimizdedir. Bugün siz böyle olduğunu buraya gelerek gösterdiniz. Programın tertibinde, geri planda büyük bir emek var. Bu vesileyle emek veren hocalarımıza buradan huzurlarınızda teşekkür ediyorum." dedi.

Mekkenin Fethi 11

Ardından Daire Başkanı Dr. Abdurrahman Akkuş sunduğu konferansta "Mekke şehirlerin anasıdır. Dünyanın başkentidir. Kıblemiz Kabe'nin şehridir. Bununla birlikte ilk kıblemiz Kudüs, tüm dinler için her zaman önemini korumuş bir şehirdir. Bugün hepimize Kudüs konusunda özetle şu üç şeyi yapmak düşer: Bunların birincisi bilmektir. Her müslüman namazı, orucu bilir gibi Kudüs'ü bilmelidir. İkincisi anlatmaktır. Her müslüman her yerde Kudüs'ü anlatmalıdır. Üçüncüsü tanıtmaktır. Her türlü ortamda Filistin ve Kudüs çeşitli yönleriyle tanıtılmalıdır. Bu üç şeyi yaparsak Kudüs hakkında belli bir şuur seviyesine ulaşabiliriz." ifadelerini kullandı.

Mekkenin Fethi 33

Programda Edirne İl Müftülüğü İlahi Korosu tarafından ilahi, ezgi ve marşlar seslendirildi. Ayrıca Kudüs ve Mekke ile ilgili sorulan sorulara doğru cevap veren 10 kişiye hediyeler verildi. Program sonunda da katılımcılara ikramda bulunuldu.

Editör: Ömer Ceylan