Muş İl Müftülüğünce Ayşe Memiş Yatılı Kız Kur’an Kursunda hafızlık eğitimi gören öğrencilere iftar programı düzenledi.

Düzenlenen iftar programına, Muş Valisi Avni Çakır, İl Müftüsü İbrahim Halil Demir, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, Muş Alparslan Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Serdar, İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cahit Karaalp ve Kurs Öğreticileri ile Kur’an Kursu öğrencileri katıldı.

Muş Valisi Çakır ve kurum amirlerinin programa teşrif etmelerinden dolayı mutluluğunu dile getiren Müftü Demir, Kur’an kursunun eğitimi hakkında bilgilendirmelerde bulunarak katılımlarından ötürü tüm misafirlere teşekkür etti.

Kur'an-ı Kerim ve hafızlığın önemine değinen Vali Çakır, "Öncelikle tüm öğrencileri tebrik ediyorum. Kur’an’ın nuru yüzlerine sinmiş hafızlar ile iftar açmak benim için çok güzel bir duygu, kendimi öz evimde evlatlarımla birlikte iftar açıyor gibi hissettirdi. Sizler, bizler için değerlisiniz. sadece hafızlık yapmakla yetinmeyin aynı zamanda arapça eğitimini alarak Kur’an’ı anlamaya çalışın ve bir hafız doktor ya da bir hafız Vali olabilirsiniz, muhakkak yaptığınız işleri severek ve araştırarak yapın." dedi.

İl Müftüsü Demir’in iftar sonrası yaptığı yemek duası ile program son buldu.

Editör: Mehmet Öztürk