Tokyo Camii ve Diyanet Türk Kültür Merkezi bünyesinde kurulan Tokyo Camii Enstitüsü tarafından farklı coğrafyalardan akademisyenlerin katılımıyla "Uzak Doğu'da İslam" başlıklı "1. Uluslararası Tokyo Camii Enstitü Sempozyumu" gerçekleştirildi.

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Ayasofya Camii İmam Hatibi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan sempozyum açılış programına Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen, Tokyo Sosyal İşler Müşaviri Muhammed Raşit Alas, Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi Birinci Başkan Yardımcısı Rektörü Prof. Damir Mukhetdinov ve farklı alanlardan birçok Türk ve Japon akademisyen katıldı.

Sempozyuma dair konuşan Tokyo Sosyal İşler Müşaviri Muhammed Raşit Alas, "Sempozyumu düzenleyen Tokyo Camii Enstitüsü ve katılan tüm akademisyenlere, bu değerli etkinliği gerçekleştirdikleri ve katıldıkları için teşekkür ediyoruz. 'Uzak Doğu'da İslam' sempozyumu, kültürler arası anlayışın artırılması ve İslam'ın Uzak Doğu'daki izlerinin daha iyi anlaşılmasına katkı sağlamak için büyük bir adım atmıştır." dedi.

İslam konusunda çeşitli akademik başlıkların ele alındığı sempozyumda katılımcılar, İslam'ın Uzak Doğu'daki etkileri, kültürel etkileşimleri, tarihsel gelişimini ve çağdaş konularını ele aldı. Sempozyum, çeşitli disiplinlerden gelen katılımcılar arasında önemli bir bilgi değişimi ve tartışma platformu sunarken, aynı zamanda kültürel ve akademik işbirliğini desteklemekte önemli bir rol oynadı.

Sempozyum ile İslam hakkındaki bilimsel çalışmaları ve perspektifleri paylaşmak, bu alandaki araştırmaları teşvik etmek ve bilgi değişimini desteklemek amaçlandı.

Farklı kültürler arasında ki farkındalığı artırmaya ve iş birliğini teşvik etmeye yardımcı olması noktasında bu sempozyum Japon Akademisi’nde İslam'ın Uzak Doğu'daki varlığının ve etkilerinin daha iyi anlaşılmasına katkı sunacak.

Editör: Ömer Ceylan