Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinesinde İlahiyat ve İslami İlimler fakültelerinde okuyan öğrencilere yönelik "Ulusal Staj Programı" hazırlandı.

Bu kapsamda üniversiteli gençler, müftülüklerde görev alarak Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatını yakından tanıma fırsatı buldu.

Üniversiteli-gençler-'Ulusal-Staj-Programı'-ile-müftülüklerde-görev-aldı01

Ağrı

Ağrı İl Müftülüğünde staja başlayan öğrenciler 20 gün boyunca müftülük hizmetlerini tanıma fırsatı buldu.

İl Müftülüğü, stajın sona ermesi dolayısıyla öğrencilere yönelik piknik programı düzenledi.

Piknikte öğrencilerle bir araya gelen İl Müftü Vekili Kemal Arpacı, "Cumhurbaşkanlığı koordinesinde yürüttüğümüz staj programı vesilesiyle gençlerimizle birlikte zaman geçirdik ve misafir ettik bunun için mutluyuz. Gençler bu program vesilesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatını ve Müftülükleri yakından tanıma fırsatı buldular. İlimiz müftülüğünde bulunan birimleri, çalışma alanlarını ve yürütülen faaliyetlerini yakından görüp öğrendiler. Edindikleri tecrübelerin gelecek kararlarına ve hayatlarına olumlu katkıda bulunacağına inanıyorum." dedi.

Üniversiteli-gençler-'Ulusal-Staj-Programı'-ile-müftülüklerde-görev-aldı02

Ankara

Ankara İl Müftülüğü tarafından yürütülen staj programı sona erdi.

Staj eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler için Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu’nda “Kapanış Programı” düzenlendi.

Programda konuşan İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın anayasal bir kurum olduğunu ifade ederek kanuni olarak İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek gibi kutsal bir görevi olduğunu belirtti.

Müftü Çınar, il ve ilçe müftülüklerince uygulanan bu program ile üniversiteli gençlerin, müftülüklerde görev yaparak Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatını daha da yakından tanıma fırsatı bulduğunu ifade etti.

Programda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli Öğretmen Tolunay Sandıkçıoğlu tarafından eğitim semineri verildi.

Sandıkçıoğlu, kurumlar arası iletişimde dikkat edilmesi gereken hususlara dikkati çekerek Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün hizmet alanlarıyla ilgili bilgiler verdi.

Ankara İl Müftülüğü bünyesinde 334 öğrencinin staj programına katıldığı belirtildi.

ardahan-staj-22

Ardahan

Cumhurbaşkanlığınca başlatılan "Staj Seferberliği Projesi" kapsamında Ardahan İl Müftülüğü bünyesinde stajyer olarak görev alan öğrencilere belgeleri verildi.

ardahan-staj-11

Stajer öğrencilere belgelerini takdim eden İl Müftü Vekili Dr. Mustafa Demir, "Müftülük bünyesinde çeşitli alanlarda almış olduğunuz görev ve sorumluluklar sizlere ilerde büyük ölçüde tecrübe kazandıracaktır. Burada geçirmiş olduğumuz zaman dilimde içinde bulunduğunuz Staj Eğitimi sizler adına inanıyorum ki farklı konularda yardımcı olacaktır." dedi.

ısparta-staj-11-1

Isparta

İl Müftülüğü Eğitim Uzmanı Abdullah Aslan’ın rehberliğinde stajlarını tamamlayan öğrenciler belge aldı.

Kapanış programında konuşan İl Müftüsü Vekili Halil Taş, "Öğrencilerimizi okullarını başarılı bir şekilde tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığı çatısı altında hizmet üretmeye bekliyoruz. Çalışma hayatlarında kendilerine başarılar diliyorum." dedi.

Katılım belgelerinin takdimiyle program sona erdi.

sivas-staj-11

Sivas

Sivas İl Müftülüğünde staja başlayan 85 İlahiyat Fakültesi öğrencisi 20 gün boyunca müftülük hizmetlerini yakından tanıma fırsatı buldu.

Kapanış programında öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, "Cumhurbaşkanlığı koordinesinde yürüttüğümüz staj programı vesilesiyle gençlerimizle birlikte çalışma fırsatı bulmaktan ve onları misafir etmekten mutluluk duyduk. Sizler bu program vesilesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatımızı ve Müftülüğümüzü yakından tanıma fırsatı buldunuz. İlimiz müftülüğünde bulunan birimleri, çalışma alanlarını ve yürütülen faaliyetleri yakından görüp öğrendiniz.  Burada edindiğiniz tecrübelerin gelecekteki kararlarınıza ve hayatlarınıza olumlu katkıda bulunacağına inanıyorum." dedi.

sivas-staj-22

Staj süresince gençlere rehberlik eden Uzman Vaiz Gönül Taşçı ise konuşmasında öğrencilerle yaptıkları etkinlik ve çalışmalara değinerek gençleri ilerde Diyanet İşleri Başkanlığı çatısı altında görmek istediğini söyledi.

Öğrenciler adına söz alan ilahiyat fakültesi 4’ncü sınıf öğrencisi Edanur Kurt’da misafirperverliğinden dolayı müftülük görevlilerine teşekkür ederek, 20 gün içerisinde din hizmeti çalışmaları başta olmak üzere müftülüğün birçok çalışmasını yakında görme fırsatı yakaladıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından musiki alanında uzman din görevlileri tarafından öğrencilere dini musiki icra edildi.

Üniversiteli-gençler-'Ulusal-Staj-Programı'-ile-müftülüklerde-görev-aldı10

Eskişehir

Eskişehir İl Müftülüğü tarafından “Ulusal Staj Programı” kapsamındaki stajyer öğrenciler için veda programı düzenlendi.

Programda öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Bekir Gerek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın öneminden söz ederek müftülüğün hizmet kolunun çok geniş bir yelpazesi olduğunu belirtti.

Müftü Gerek, stajyer öğrencilere Diyanet TV, gençler için hazırlanan “Geçerken Dergisi” ve diğer yayınları takip etmelerini tavsiye etti.

Programa Müftü Gerek’in eşi Hatice Gerek, İl Müftü yardımcıları Ziya Albayrak ve Berrin Erdoğan, Eğitim Uzmanı İsmail Kaymak katıldı.

Editör: Ammar Esenkal