Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından üniversite öğrencilerine yönelik “Ara Dönem Gençlik Kampı” düzenlendi.

Küçükçekmece İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından ağırlanan TDV Konya Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler, “İstanbul Gezisi”nde buluştu.

Gezi kapsamındaki programda bir araya gelen 50 üniversite öğrencisi İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş’u ziyaret etti.

Müftü Arpagusa Ziyaret01

İstanbul Müftülüğü Konferans Salonu’nda öğrencilerle bir araya gelen Prof. Dr. Arpaguş, “Mevlana diyarı Konya’dan İstanbulumuza hoş geldiniz. Ziyaretlerinizin verimli geçmesi için arkadaşlarımız, rehberlerimiz ve gençlik koordinatörlerimiz sizlerle birlikte. İnşallah İstanbul’da ziyaret edeceğiniz mekanlardaki gezilerinizden keyif alır ve memnun kalırsınız.” dedi.

Peygamber (sas)’in “İlim yolunda seyahat çıkan insan, dönünceye kadar Allah’ın koruması altındadır...” hadisi şerifini hatırlatan Müftü Arpaguş, “Dünyanın çeşitli yerlerinden Konya’ya gelerek ilim tahsil ediyorsunuz. Rabbim, bu kutlu yolculuğunuzu kolaylaştırsın, tahsilinizi tamamlayarak hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin.” diye konuştu.

Müftü Arpagusa Ziyaret02

Arpaguş, “İlim tahsil eden sizin gibi öğrencilere ülkemizin ve dünyanın hizmet alanında ihtiyacı var. Eğitim hayatınızda başarılar diliyor, tekrardan İstanbul’a hoş geldiniz diyorum.” şeklinde konuştu.

Programın ardından öğrenciler, Müftü Arpaguş’a tablo hediye etti.

Editör: Ammar Esenkal