Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan, katil İsrail'in Gazze Şeridi'ne 118 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

Katil İsrail güçlerinin son 24 saatte Gazze Şeridi'nde 119 Filistinliyi daha öldürdüğü, ölen kişi sayısının 27 bin 19'a yükseldiği aktarıldı.

Son saldırılarda 190 kişinin daha yaralandığı Gazze Şeridi'nde toplam yaralı sayısının da 66 bin 139'a yükseldiği kaydedildi.

Katil İsrail 118 gündür katliama devam ediyor

Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya göre, katil İsrail güçleri, Gazze kentinin batısında özellikle er-Rimal ve Tel el-Hava mahallelerini hava saldırıları, top atışları ve füzelerle vurdu.

Katil İsrail’in buradaki saldırılarında onlarca Filistinli hayatını kaybederken, ambulans ve ilk yardım ekiplerinin yaralılara ulaşmasına ise izin verilmedi.

Ayrıca, Han Yunus’taki Nasır Hastanesine çeşitli bölgelerdeki enkazdan çıkarılan 14 Filistinlinin naaşının getirildiği aktarılarak, son 24 saatte çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 34 kişinin de hayatını kaybettiği belirtildi.

Öte yandan, katil İsrail savaş uçaklarının Gazze kentinin güneydoğusundaki ez-Zeytun Mahallesi'nde 2 evi vurması sonucu çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı belirtildi.

Katil İsrail güçleri, Gazze Şeridi’nin orta kesimlerindeki Nuseyrat Kampı'nın batısındaki el-Cedid Kampı'nda bulunan "Ebu Feyyad" ile Deyr el-Belah kentindeki "el-Bahisi" ailelerinin evlerine hava saldırısı düzenledi.

Söz konusu saldırıda en az 3 Filistinlinin hayatını kaybettiği, birçok kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Katil İsrail askerleri, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinin el-Emel Mahallesi'nde bulunan Filistin Kızılayı Merkezi ile Emel Hastanesini de 11’inci gününde kuşatmaya devam ederken, çevresini top atışlarıyla vurdu.

Gazze Şeridi’nin batı kesimlerinde, Gazze, orta bölge ve Refah kentlerinin sahil kesimlerini de denizden vuran katil İsrail ordusu, Refah kentinin Mısır sınırı çevresini de savaş uçaklarıyla hedef aldı.

Editör: Mehmet Öztürk