Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) himayelerinde yurt dışından gelen ve İstanbul Pendik UAİHL, İstanbul Bahçelievler Şehit Mehmet Karaaslan UAİHL ve Ankara Milli İrade Uluslararası İmam Hatip Liselerinde eğitim gören öğrenciler,  kamp programında bir araya geldi.

Silifke 23 Nisan Gençlik Kampında gerçekleştirilen programa 81 Ülkeden 300 öğrenci katıldı.

Mersin Kamp 22

Kamp programında öğrencilerle buluşan Mersin İl Müftüsü Aydın Yığman yaptığı konuşmasında TDV’nin hayırseverlerin katkılarıyla yapılan bu organizasyonda genç öğrencileri Mersin’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Uluslararası İmam-Hatip Okullarının dünyanın değişik bölgelerinde kardeşlik duygusunu geliştirdiğini vurgulayan Müftü Yığman, "İmam Hatipli gençleri seviyorum. İmreniyorum onlara. Takdir ediyorum onları. Ailelerine de muhabbet besliyorum. Allah kullarının artmasını değil kendine secde eden, alnı secdeye giden kulların çoğalmasını istiyor. Sizi aileleriniz bunun için bu okullara gönderdi. Sizleri ve ailelerinizi tebrik ediyorum. En hayırlı ümmet İslam ümmetidir. Kur’an’da 'Siz insanlar içinden çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz' siz hayırlı bir nesilsiniz. Rabbimin övgüsüne mazhar olmuş yavrularımızsınız." dedi.

Mersin Kamp 33

"İmam hatipli olmak sorumluluk sahibi olmaktır." diyen Müftü Yığman, "Tüm insanlardan tüm Müslümanlardan sorumluyuz. Daraltılmış bir kulluktan genişletilmiş bir kulluğa yolculuk yapıyoruz. Afrika’da 1900’lü yılların başında Hristiyan nüfus yüzde üç. Bugün yüzde altmış. İmam Hatipli olmak demek, medeniyet bilincine sahip olmaktır, Allah Resul’ünü örnek almaktır. O her yönü ile örnekti. Hz. Peygamberin ahlakına, onun rahmet ilkelerine, onun özelliklerine bürünmek demektir. İmam Hatipli olmak önder olmak, örnek olmak, başarılı olmak demektir. İmam Hatipli olmak demek adanmışlık ruhuna sahip olmak demektir. Derdi olmak demektir. Dava adamı olmak demektir. Hak batıl mücadelesinde Hakkın yanında yer almaktır. Bir iş hususunda en önde olmak demektir." ifadelerini kaydetti.

Müftü Yığman, "İmam Hatipli olmak inandığı gibi yaşamaktır. İmam hatipli olmak demek ilkeli ve prensipli olmaktır. Zamana ve zemine göre şekil değiştirmemektir. Sıratı müstakim üzere olmaktır. İmam hatipli olmak başkaları ne der diye değil Allah ne der diye düşünmektir. İmam Hatipli olmak demek özgüven sahibi olmak demektir. İmam hatipli olmak demek İlim irfan sahibi olmaktır, iman sahibi olmaktır. Buna marifetullah diyoruz. Allah’ın sevdiği kullar olmak. İlmi Allah’ın rızasını kazanmak için öğrenin. Amaç sadece ilim sahibi olmak değildir. Arapçayı çok iyi biliyor ama Allah’ı bilmiyor. İlim Allah’a ulaştırıyorsa ne güzel. Sizlerin omuzunda sorumluluklar var. Allah bize sorumluluklar yüklüyor. Bugün İslam sahipsiz. Kim Peygamberimizin davasını üstlenecek. Memleketimizde sizler Müslümanlığı temsil edecek, İslam’ın temsilcisi sizler olacaksınız. İslam’ı temsil etmek için iyi bilmelisiniz. Aynı zamanda iyi temsil etmelisiniz. İlerlemek ve büyük çapta iş kurmak için iyi öğrenim görmelisiniz. Alçakgönüllü olacaksınız, çok çalışacaksınız. Dürüstlükten ayrılmayacaksınız." diye konuştu.

Mersin Kamp 44

Müftü Yığman konuşmasının ardından öğrencilere çeşitli hediye takdiminde bulundu.

Mersin Kamp 55

Sonrasında söz alan öğrenciler, duygularını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Editör: Ömer Ceylan