Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı'nın "Özgür Filistin'in Yanındayız" sloganıyla başlattığı yardım kampanyası sürüyor.

Bu kapsamda yurdun dört bir yanında görev yapan vaizlerden oluşan Türkiye Vaizler Birliği Platformu, kampanyaya destek oldu.

Vaizlerin kendi aralarında topladğı 515 bin Türk Lirası Sakarya Vaizi Mehmet Çatallar tarafından Filistin’deki mazlum ve mağdurlara ulaştırılmak üzere TDV Sakarya Şubesine teslim edildi.

Yapılan bağışı TDV adına kabul eden TDV Sakarya Şubesi Başkanı ve İl Müftüsü Mehmet Aşık, bağış makbuzunu takdim ederek "Kardeş ülke Filistin’in bu zor gününde yanında olmak adına ülke genelindeki tüm vaizlerimizin başlattığı kampanya katılan tüm vaiz hocalarıma teşekkür ederim. Vaiz hocalarımız daha önce Libya’daki kardeşlerimize de yardım etmişlerdi. Bugünde Siyonist İsrail’in zulmü altında ezilen ve soykırıma uğrayan Filistinli kardeşlerimize ulaştırmak üzere topladıkları yardımı Türkiye Diyanet Vakfımıza teslim ettiler. Destek veren tüm hocalarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum." dedi.

Sakarya İl Vaizi Mehmet Çatallar ise "Yüreğimiz, Filistin’deki kardeşlerimiz ile birlikte atıyor, tüm dualarımızda Filistin ve Gazze’deki kardeşlerimiz var. Rabbim yardımcıları olsun. Vaizler Birliği olarak 81 ilimizde görev yapan tüm vaizlerimizin desteği ile toplanan 515 bin Türk Lirası yardımı bugün TDV Sakarya Şubemize teslim ettik." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan