Engelli bireylerin cami hizmetlerinden daha çok istifade etmesini sağlamak ve caminin manevi ikliminde buluşmalarını temin etmek amacıyla "Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet" projesi kapsamında Vakfıkebir İlçe Müftülüğü tarafından engelli vatandaşlara yönelik program düzenlendi.

Merkez Yeni Camii'nde düzenlenen "Cami-Engelli Buluşması" etkinliğine engelli bireyler ve aileleri ile İlçe Müftüsü Şükür Küçük, Müftülük personeli, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İlçe Müftüsü Küçük, "Allah insanları fiziki yapılarına, renklerine, ırklarına, cinsiyetlerine, sağlam veya engelli oluşlarına göre değerlendirmez. İnsanın Allah katındaki değeri; imanı, ameli ve takvası nispetindedir." dedi.

Engelli olmanın bir eksiklik ve kusur olmadığını belirten Müftü Küçük, "Sizler bizim için özelsiniz. Sizler bu topluma Allah'ın birer emanetisiniz. O nedenle bizler, emanet bilinciyle sizlere özel önem veriyoruz. Engelli engelsiz tüm halkımızla gönül birlikteliğimizi pekiştirmek istiyoruz. Bu manada bize düşen görev; engelli kardeşlerimizin engellerini ortadan kaldırmak, hayatı onlara kolaylaştırmak ve her konuda kendilerine yardımcı olmaktır. Sorumluluk bilinci, merhamet ve adalet anlayışıyla engelli kardeşlerimize göstereceğimiz ilgi, duyarlılık ve farkındalık, bireysel ve toplumsal hayatımızda bereket ve huzura vesile olacaktır." ifadelerine yer vedi.

"Engelli bireyler önemli muhatap kitlemizdir"

Engelli bireylerin, din hizmeti sunan müftülükler ve din görevlileri için önemli bir muhatap kitle olduğunu hatırlatan Küçük, "Müftülük olarak, engelli kardeşlerimizin dini vecibelerini engelsiz bir şekilde yerine getirmelerini sağlamaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Camilerimizin engelli erişimine uygun hale getirilmesinin yanında engelli koordinatörleri arkadaşlarımız aracılığıyla kendilerine dini ve manevi rehberlik yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Her ay bir buluşma

Engelli vatandaşlar ve aileleriyle düzenli olarak bir araya gelme gayretinde olduklarını söyleyen Küçük, "Kur'an ve sünnet ışığında oluşan bilgi ve birikimin, engelli kardeşlerimizin hayatlarına yansıması ve manevi açıdan huzura kavuşmaları amacıyla bundan sonra da her ay bir araya geleceğiz. Katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, sağlıklı, huzurlu ömürler diliyorum." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan