Vakfıkebir İlçe Müftülüğü, Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik konferans düzenledi.

Konferans kapsamında öğrencilerle bir araya gelen İlçe Müftüsü Şükür Küçük, insanların temizlik ve çevre konusundaki bilinçsiz davranışlarına dikkati çekerek bilinçsiz insanların kendi elleriyle çevreyi ve doğayı kirletip tahrip ettiğini söyledi.

"İnsanların kendi elleriyle yapıp ettikleri yüzünden karada ve denizde düzen bozuldu." ayet-i kerimesini hatırlatan İlçe Müftüsü Küçük, bu bozulmanın, kirliliğin ve tahribatın önlenmesinin, insanların İslam dininin emrettiği şekilde çevreye sahip çıkmasıyla mümkün olabileceğini söyledi.

İslam'ın temizlik dini olduğunu, yaşanılabilir ve evrensel bir çevre ahlakı oluşturmada önemli ilkeler barındırdığını anımsatan Müftü Küçük, ahlaki ilke ve erdemlerden uzaklaşıldığı takdirde çevreye karşı oluşacak sorumsuz ve bilinçsiz davranışların, çevreyi adeta yaşanmaz hale getireceği değerlendirmesinde bulundu.

Küçük, "Fert ve toplum olarak kendi değerlerimize uygun bir temizlik anlayışı ve çevre bilincini benimseyip hayata geçirdiğimizde daha temiz bir çevre ve daha yaşanılabilir bir dünyayı hep birlikte inşa edebiliriz." dedi.

Okul Müdürü Kadri Alay, konferansın oldukça etkili ve faydalı olduğunu belirterek İlçe Müftüsü Şükür Küçük'e teşekkür etti. 

Editör: Mehmet Çalışkan