Vakfıkebir İlçe Müftülüğü "Cami Çocuk Buluşması" düzenledi.

Vakfıkebir İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB), çocuklara yönelik faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

Bu kapsamda, Yalıköy Mahallesi Merkez Camii'nde "Cami Çocuk Buluşması" etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Vakfıkebir Yalıköy Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, İlçe Vaizi Osman Öztürk, dini ve sosyal hayatta camilerin yeri ve önemine dair bilgiler verdi. 

Camilerin, insanın huzur bulduğu mukaddes mekânlar olduğunu belirten Öztürk şöyle devam etti:

"Camiler huzur ve huşu içerisinde Allah'a ibadet ettiğimiz mekânlardır. Peygamber Efendimiz (s.a.s.) Mekke'den Medîne'ye hicret ederken Kuba Mescidi'ni, Rânuna Vadisi'nde başka bir mescidi, daha sonra da Mescid-i Nebi’yi bizzat çalışarak inşa etmiştir. Camilerimiz, minareleri ve ezan sesleriyle bir yerin İslâm beldesi olduğunun göstergesidir. Camiler, aynı zamanda memleketimizin manevi bekçileridir. Bizi ayakta tutan, birlik beraberliğimizin pekişmesine vesile olan manevi etkenlerden biri olan camilerimizde bir araya gelerek hem Allah'a ibadet ederiz hem de ortak duygu ve düşüncelerle birbirimiz için, milletimizin ve memleketimizin ilelebet payidar olması için dualar ederiz. Camilerimizde görev yapan din gönüllüsü hocalarımız da toplumumuzda  insani ve ahlakî değerlerin yaşanmasına ve manevi kalkınmaya önemli katkılar sağlamaktadırlar."

İlçe Vaizi Hatice Semiz ise caminin mihrap, minber, kürsü ve müezzin mahfili gibi bölümleriyle ilgili bilgi verdi.

Programın sonunda çocuklara ikramlarda bulunuldu.

Editör: Mehmet Çalışkan