Tokyo Camii ve Islamic Center Japan’ın birlikte organize ettiği etkinliğe Müslüman cemaatin yanı sıra Japon vatandaşlarının da yoğun ilgi gösterdi.

Özellikle Japon vatandaşların konu ile ilgili doğru bilinçlendirilmesinin hedeflendiği "Filistin Günü"ne Japonya’daki üniversitelerde görev yapan akademisyenlerde sunum yaparak katkı sundu.

tokyo-cami-filistin-günü-22

Tokai Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Moamen Abdalla, "Mescidi Aksanın Müslümanların İlk Kıblesi Olması ve Müslümanlar İçin Önemi", Takushoku Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Reem Ahmad ise "Filistin Devletinin Tarihi ve Yahudilerin Filistin’i Nasıl İşgal Ettiği" konulu sunum yaptı.

tokyo-cami-filistin-günü-11

Etkinlik kapsamında başlatılan yardım kampanyasında ise Filistin için 3.719.785 Japon Yeni toplandı. Toplanan yardım İslamic Center Japan Eğitim ve Dava Direktörü Yusri Al-Hamzawi tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'ye ulaştırılmak üzere Tokyo Camii İmam Hatibi Muhammet Rıfat Çınar’a teslim edildi.

Tokyo Camii İmam Hatibi Muhammet Rıfat Çınar daha önce toplanan yardımlarla birlikte Tokyo Camii'nde Gazze için toplanan yardım miktarının 5.193.218 Japon Yenine ulaştığını söyleyerek konuya duyarlılıkları ve sağladıkları destekleri dolayısıyla Islamic Center Japan Eğitim ve Dava Direktörü Yusri Al-Hamzawi ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Editör: Ömer Ceylan