Tokat İl Müftülüğü, kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik "Umre Eğitim Semineri" düzenledi.

Mehmet Emin Saraç Konferans Salonunda düzenlenen seminer, Karşıyaka GOP Merkez Camii Müezzin-Kayyımı Muttalip Pak’ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Akabinde İl Müftüsü Abdullah Pamuklu seminerin açılış konuşmasını yaparak "İbadet Bilinci ve Umre İbadeti ile Ana Hatlarıyla Umre Menasiki" konularında katılımcılara bilgi verdi.

Umrenin önemi ve fazileti hakkında konuşan İl Müftüsü Pamuklu, "Bütün ibadetlerde şart olduğu gibi umre ibadetinde de ilk şart Allah rızası olmalıdır. Yüce Rabbimiz bir ayette 'Haccı da, umreyi de Allah için tamamlayın.' buyurmaktadır. Umre ibadetini gerçekleştirenler için ise Sevgili Peygamberimiz 'Umre ibadeti, daha sonraki bir umreye kadar işlenecek günahlara kefarettir.' buyurmaktadır. Bu bağlamda, Rabbim yapacağınız umre ibadetini kabul eylesin. Cümle günahlarımızı affeylesin. Peygamberimizin müjdesine nail eylesin. Salimen gidip, salimen ve ganimen dönebilmeyi cümlemize nasip eylesin inşallah." dedi.

Seminerde, İl Müftü Yardımcısı Haydar Hüyük tarafından "Umrenin Hikmeti ve Umredeki Sembollerin Anlamı" konulu sunum yapılarak gidildiğinde uyulması gereken kurallar hakkında bilgiler verildi.  

Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Yusuf Yalçınkaya da "Umre İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci" ve "Temel Sağlık Bilgileri" konularında umreci adaylarına bilgiler verdi.

İlahi dinletisi ile devam eden seminer, İl Vaizi Hacer Şahin Yıldız tarafından kadın umrecilere yönelik yapılan özel ders ile seminer sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan