Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl 90 bini aşkın cami ile uygun mekanlarda düzenlenecek olan yaz Kur'an kursları bugün (5 Temmuz 2021) saat 10.00 itibarıyla başladı.

Kur'an-ı Kerim ile İslam İnanç Esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in (s.a.s.) hayatı (siyer) gibi derslerin işleneceği Yaz Kur'an Kursları, Diyanet İşleri Başkanlığının yaygın din eğitimi programları ekseninde bugün tüm yurtta başladı.

Halkın büyük çoğunluğunun temel dini bilgileri ilk almaya başladığı Yaz Kur'an Kurslarına her yıl milyonlarca çocuk ve genç kayıt oluyor.

Bu yıl da çocuklarını Yaz Kur'an Kurslarına göndermek isteyen anne babalar için başvurular, cami, kurs veya "www.diyanet.gov.tr" internet adresi üzerinden 11 Temmuz'a kadar devam ediyor.

4-9 yaş grubu öğrencilere yüz yüze eğitim verilirken, 10-15 yaş grubundakilere yüz yüze ve çevrimiçi, 16-22 yaş grubundakilere ise sadece çevrimiçi eğitim verilecek.

Yüz yüze ve çevrim içi yapılacak Kur'an kursları eğitimleri, 20 Ağustos Cuma günü sona erecek.

Bolu

Bolu il ve ilçe Müftülüklerine bağlı tüm Kur’an Kurslarında ve camilerde Yaz Kur’an Kursları başladı. 

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu Müftü, kursun ilk gününde cami ve Kur’an kurslarını ziyaret etti. 

Öğrencilerle biraya gelerek sohbet eden Müftü Tahiroğlu, “Bugün yaz Kur’an Kurslarının ilk günü. Sizler bu yaz nasip olursa en kısa zamanda Kur’an-ı Kerim’e geçecek ve dini bilgilerinizi tekrar etmiş olacaksınız. Sizleri camilere getiren ve destek olan ailenize teşekkür ederim.” dedi.

Kars

Kars İl Müftülüğüne bağlı 517 camide koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek Yaz Dönemi Kur’an kursu eğitimine başlandı.

“Temiz-Maskeli-Mesafeliyiz Yaz Kur’an Kursunda Camideyiz” sloganı ile eğitime başlayan Yaz Dönemi Kur’an kurslarını ziyaret eden İl Müftü Vekili Özcan Cihangir, “Çocuklarımız salgın sürecinde yaz Kur’an kurslarından mahrum kaldı. Kur’an kurslarını özleyen çocuklarımız, kursların açılmasıyla birlikte mutluluk ve heyecan duydu.” diye konuştu. 

Kayseri

Kayseri’de Yaz Dönemi Kur’an Kurslarının eğitime başlaması münasebetiyle açılış töreni düzenlendi.

Mehmet Zaid Kotku-İpek Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi ve Kocasinan Hacı Aliye Tarman Camii’nde açılış programları düzenlendi.

İpek Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış programına katılan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, “Diyanet İşleri Başkanlığımız, il ve ilçe müftülüklerimiz olarak her yıl yaz aylarında evlatlarımızın hem Kur’an-ı Kerim öğrenmesi hem de dini ve ahlaki bilgilerle donanması için yaz Kur’an kursu eğitimi veriyoruz. Burada 200’ün üzerinde çocuğumuz eğitime devam edecekler. Ayrıca 11 Temmuz’a kadar da kayıtlarımız devam ediyor.” şeklinde konuştu.
Yapılan araştırmalarda vatandaşların yüzde altmışından fazlasının dini bilgileri yaz Kur’an kurslarına öğrendiğini dikkati çeken Müftü Güven, “Yaz Kur’an kurslarının önemine inanıyoruz. Çocuklarımızın geleceğine iyi bir adım atılacak bir çalışma olarak görüyoruz. Altı hafta sürecek olan eğitimlerimize 4-22 yaş arasındaki bütün evlatlarımız Kur’an kurslarımızda ve aynı zamanda da camilerimizde devam edecekler.” dedi.

Mersin

Akdeniz ve Toroslar İlçe Müftülüklerince 2021 Yılı Yaz Kur’an Kursları açılış programları düzenlendi.

Programlara katılan İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, “Bugün Türkiye’de doksan bini aşkın cami ve kurslarımızda geleceğimizin teminatı olan yavrularımız yaz Kur’an kurslarımıza başladılar. Yaz kursları çocuklarımızı geleceğe hazırladığımız en önemli kurslarımız. Bu açıdan camilerimiz ve kurlarımız bu çocuklarımızla güzel.  Cami ve Kur’an kurslarımız çocuklarımızla adeta çiçek açtı.” dedi.

Camilerde sadece Kur’an eğitiminin verilmediğini belirten Müftü Kondi, “Bizler burada aynı zamanda merhamet, sevgiyi, kardeşliği, anne-babaya saygıyı, vatana, millete, bayrağa, ezana saygıyı öğretiyoruz. Dolayısıyla bu yavrularımız bizleri geleceğe taşıyacaktır. “ diye konuştu.

Samsun

İlkadım İlçe Müftülüğüne bağlı Asrın Yıldızları Kur'an Kursunda Yaz Dönemi Kur’an kursu açılış programı düzenlendi.

Törene katılan İl Müftüsü Seyfullah Çakır, "Bugün camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda, çocuklarımızın sesine ve neşesine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Din eğitimi ve çocuğun gelişimi ailede başlayan kapsamlı bir eğitim sürecidir. Sizlerin itinayla nakşettiğiniz çocuklarınızın eğitim sürecine Kur’an kurslarımız vasıtasıyla artık bizler dahil oluyoruz. Hayırlı nesiller yetiştirmemize katkı sağlayacak, gözümüzün nuru evlatlarımızı Kur’an’la ve Peygamberimiz (s.a.s)’in örnek hayatıyla buluşturacak bir zaman dilimi daha başlıyor.” dedi. 
 

Editör: Mehmet Çalışkan