Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programına, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Tekirdağ Dini İhtisas Merkezi görevlileri, öğrenciler, engelli bireyler ve aileleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda iftar duası yapan İl Müftüsü Mustafa Soykök, ‘Rabbim Ramazan’ın coşkusunu hissetmeyi nasip etsin. Bu davetimize icabet eden herkese teşekkür ediyoruz. Hepinize afiyet olsun. Katılan herkese teşekkür ederim." dedi.

Akabinde Diyanet İşleri Başkanlık Vaizi Abdullah Okuroğlu yaptığı selamlama konuşmasında şunları kaydetti:

"Bizleri İslam ile şereflendiren, Ramazan ayına, oruç ayına ulaştıran Rabbimize şükürler olsun. Ben de aranızda bir engelli olarak bulunmaktayım bundan beş buçuk yıl önce bacağımı kaybettim. Bugün burada sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum, Rabbim bu büyük imtihanı başarabilmeyi hepimize nasip eylesin. Engelli yakını olanlara Yüce Rabbim’den kolaylıklar diliyorum, hayatı çekilmez kılmak zihnimizde başlar gönlümüzde ve fikrimizde engel yoksa hayat daha güzel ve kolay olacaktır. Efendimiz (sav) ile beraber Uhut savaşına katılan engelli sahabiler de vardı, bunlardan biri Semure bin. Cündeb (ra) idi. O, savaştan önce Rasülullah’a gelip cennette ayağım sağlam olacak mı demişti. Rasûlullah’ (sav) de ‘evet’ dedi ve o Sahabe savaşta şehit oldu. Rasûlüllah (sav) onun şehit olduğunu görünce çok hüzünlendi ve şöyle buyurdu; 'ben seni cennette kusursuz olarak hem ayakları sağlam hem de kanatlarının olduğunu görüyorum’ dedi.

Editör: Mehmet Öztürk