Vakıf tarafından kamplarda yaşayan kadınların zamanlarını değerlendirmeleri ve meslek edinmelerini sağlamak amacıyla açılan dikiş atölyesine katılan 40 Arakanlı kadın mezun oldu.

Günü yardım kuyruklarında veya hiçbir şey yapmadan geçiren Bangladeş'in Cox’s Bazar bölgesindeki kamplara sığınan Arakanlı Müslümanların birçoğu, başta Türkiye’den bölgede yardım faaliyetlerini sürdüren STK’ların katkılarıyla eğitimden, meslek edindirme kurslarına kadar pek çok sosyal aktivitelere katılma imkânı buluyor.

Özellikle çocuklar ve kadınlar için hiçbir sosyal imkânın bulunmadığı kamplarda, kadın ve erkeklerin düzenli işleri ya da meslekleri yok. Çocuklar ise eğitimden mahrum durumda.  Kamplarda yaşayan Arakanlı kadınlar için meslek edindirme ve maddi durumlarına katkıda bulunmak amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı tarafından açılan dikiş atölyesi kurslarına katılan kadınlar üç aylık eğitimin ardından kurstan mezun olarak sertifika almaya hak kazanmışlar ve hepsine dikiş makinası hediye edilmişti.

Türk bayrağı diktiler

Hediye dikiş makinalarını alan Arakanlı kadınlar, Türkiye Diyanet Vakfı'nın dikiş kurslarında edindikleri mesleklerinin ilk eserlerini vermeye başladı. Mazlumun yanında olan Türk halkına teşekkürünü ifade etmek isteyen Arakanlı kadınlar Osmanlı bayrağını da andıran bir Türk bayrağı dikti.

İşte Arakanlı kadınların diktiği Türk bayrağı,

Editör: Mehmet Çalışkan