Yaşanan afetin ardından Türkiye’den bölgeye intikal eden başta Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Türk Kızılayı ve AFAD olmak üzere, insani yardım faaliyetleri alanında Türkiye'nin öncü STK’ları sel mağduru ailelere acil yardım ulaştırarak ihtiyaç analizi yapmışlardı.

Bu çalışma ile beraber yerinde belirlenen ve hazırlanan ihtiyaç malzemeleri, söz konusu sivil toplum kuruluşları ve Türk Hava Kuvvetleri iş birliğiyle Sudan’daki afetzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Etimesgut Askeri Havalimanında yapılan uğurlama törenine TDV Genel Müdürü Av. Mehmet Savaş Polat ve paydaş STK temsilcileri katıldı.

Türk Hava Kuvvetleri’nin yeni nesil stratejik ulaştırma uçağı olan A400m Atlas uçağıyla Sudan’a gönderilen malzemeler arasında, hijyen kolisi, gıda kolisi, çadır, battaniye gibi acil yardım malzemeleri bulunuyor.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Av. Mehmet Savaş Polat, hayırseverlerimiz eliyle Türkiye’nin, kardeş Sudan halkının her zaman yanında olduğunu kaydetti.

Polat, “Sudan’da meydana gelen sel nedeniyle başta Türkiye Diyanet Vakfı, Türk Kızılayı, AFAD olmak üzere uluslararası insani yardım çalışmalarında Türkiye'nin öncü STK’ları ile birlikte milletimizin yardım elini Sudanlı kardeşlerimize ulaştırmak üzere bugün buradayız. Her daim kardeşlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan