Kırgızistan'da her yıl Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulunan Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), ”Beklenen sensin” sloganı ile ülkede gıda kolisi dağıtımına başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te iki yıl önce ibadete açılan ve ülkenin en büyük camisi olarak bilinen Merkez İmam Serahsi Camii'nin avlusunda dağıtım organizasyonu yapıldı.

Etkinliğe Kırgızistan Cumhurbaşkanı danışmanlarından Medetbek Bukuyev, Ravşanbek Sabirov, Bişkek Büyükelçiliği geçici Maslahatgüzarı Müsteşar Yekta Kamil Noyan, Diriliş Ertuğrul dizi oyuncusu Melikşah Özen katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile TDV temsilcilerinin de aralarında bulunduğu katılımcılar un, pirinç, şeker, yağ ve makarnadan oluşan gıda kolilerini ihtiyaç sahiplerine teslim etti.

Katılımcılar daha sonra Ahıska Türkleri'nin yoğun olarak yaşadığı yerleşim birimlerini ziyaret ederek Ramazan yardımı dağıttı.

Cumhurbaşkanı Danışmanı Bukuyev gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırgızistan'da ihtiyaç sahiplerine Ramazan yardımı kolilerini ulaştıran Türk halkına minnettar olduklarını belirtti.

Vatandaşların Ramazan ayını tebrik eden Bukuyev, "Ben eminim ki Kırgız-Türk kardeş halkların dostluğu bundan sonra da gelişecektir." dedi.

Bişkek Büyükelçiliği Din İşleri Müşaviri Mursel Öztürk ise mübarek Ramazan'ın rahmet, yardımlaşma ve kardeşlik ayı olduğunun altını çizdi.

"Biz ana vatan Türkiye'den ata vatan Kırgızistan'daki kardeşlerimizle iftarımızı ve sahurumuzu paylaşmak istedik." diyen Öztürk, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının Kırgızistan'da Ramazan kolisini dağıtarak kardeşler arasında birliğe katkıda bulunduğunu kaydetti.

Yardım kolisini teslim alan kadınlardan Perizat isimli bir vatandaş, Kırgız halkına yardım getiren Türk kardeşlerine teşekkür ederek, "Kolide un, yağ, çay, şeker gibi gıda malzemeleri var. Allah hepinizden razı olsun" diye konuştu.

Gıda yardımı dağıtımlarının Ahıska Türkleri'nin yoğun olarak yaşadığı Bişkek'in batısındaki ilçelerde ve ülkenin ikinci büyük şehri olan Oş'ta devam edeceği belirtildi.

Editör: Mehmet Çalışkan