Merkez üssü İzmir’in Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor.

Türkiye Diyanet Vakfı, depremin hemen ardından bölgede başlattığı insani yardım faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

Bu kapsamda Türkiye Diyanet Vakfı Özel Bornova ve Ferda Koleji, depremden etkilenen ailelere ve çocuklarına destek olmak amacıyla bir yardım kampanyası başlattı.

Kampanya kapsamında toplanan yardımlar, depremzede ailelere ve çocuklara ulaştırıldı.

Kısa bir süre içerisinde hayırseverler vatandaşlar tarafından bağışlanan oyuncak, pastel boya, kuru boya, sulu boya, resim defteri, boyama kitabı, masal kitabı, hikaye kitabı, oyun hamuru, kutu oyunu, kitap, defter gibi çok sayıda kırtasiye malzemesi, Bornova Koleji öğretmenleri tarafından Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, Bornova Şehir Stadyumu ve Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi bahçesinde kurulan çadır kentte kalan çocuklara hediye edildi.

Bornova Koleji Kampüs Müdürü Vekili Hasan Tay, "Türkiye’yi derinden sarsan ve yediden yetmişe herkesin yüreğini sızlatan depremin ardından hızlı bir şekilde yaraların sarılması için okul olarak kampanya başlattıklarını" söyledi.

Kampanyanın veliler, hayırseverler ve vatandaşlar tarafından çok büyük ilgi gördüğünü ve kısa süre içinde yüzlerce yardım malzemesi toplandığını ifade eden Tay, "Evlerine giremedikleri için bölgede kurulan çadırlarda yaşam mücadelesi veren depremzede ailelerin çocuklarına, yaşadıkları acıları unutturabilmek ve yalnız olmadıklarını hissettirebilmek için çeşitli hediyeler götürdük. Bizleri karşılarında görünce çok mutlu oldular, duygulananlar oldu. Belki acılarını dindiremedik ama üzüntülerine ortak olduk. Bu zor günleri birlikte aşabileceğimizi hissettirdik. Aslında böyle durumlarda önemli olan, yapılan yardımın miktarı veya çeşidi değil o an mağdur olanın yanında durabilmek, o kişiye bunu hissettirebilmektir. Biz de bunu yapmaya çalıştık. Velilerimiz ve hayırseverlerimiz de bu konuda bize çok büyük destek oldu. Bağışlanan oyuncak ve kırtasiye malzemelerini yavrularımıza ulaştırdık. İnşallah en kısa zamanda sıcak yuvalarına dönerler." diye konuştu.

Bornova Koleji Kampüs Müdürü Vekili Tay, hayırseverler ve velilerin okula getirdiği kuru bakliyat, şeker, sıvı yağ ve temizlik ürünleri gibi yardım malzemelerini de Türkiye Diyanet Vakfının bölgede günlük 10 bin kişiye sıcak yemek hizmeti sunduğu mobil mutfağına teslim ettiklerini söyledi.

Yardım yapmak isteyen çok fazla kişi olduğunu ifade eden Tay, gelen yardımları teslim alarak ilgili yerlere büyük bir titizlikle ulaştırmaya devam edeceklerini belirtti.

Editör: Mehmet Çalışkan