İzmir Konak İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde yapımı tamamlanan "Şakir Bey Aşevi" dualarla açıldı.

Basmane Çorakkapı Camii müştemilatında günlük 500 ihtiyaç sahibi ve yemek yapamayacak kadar yaşlı vatandaşın faydalanacağı şekilde sıcak yemek çıkaracak olan aşevinin açılışına  Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, İl Müftüsü Salih Sezik, ilçe müftüleri, din görevlileri, TDV gönüllüleri ile vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, "Hayra vesile olan hayrı yapan gibidir' Peygamber Efendimiz (sas)'in Hadis-i Şerifini hatırlatarak şunları söyledi:

"İhtiyaç sahibi vatandaşlarla hayırseverlerin birbirlerini görmeden, veren el ile alan el arasında köprü kurmak, yapılacak yardımların birçok insana ulaşmasına vesile olmak çok önemli bir hizmettir. Bu hayır merkezi bizlerden sonra da nesiller boyu devam ederek, büyük bir hayra imza atarak bugün burada olan herkesin sevap hanesinin açık kalmasına, öldükten sonra bile buranın manevi kazancıyla kazançlanmaya vesile olacaktır. Rabbim ilelebet insanların buraya gelip ihtiyaçlarını gördükleri,  karınlarını doyurdukları ve yüreklerini ısıttıkları bir mekan olarak kalmayı devam ettirsin."

İzmir İl Müftüsü Salih Sezik ise "Bugün bu hizmetin gerçekleşmesinden dolayı büyük mutluluk duyuyorum. El birliğiyle, gönül birliğiyle ilçemizde mağdur ihtiyaç sahibi insanlarımızın tebessümüne vesile olabilmek bizler için büyük sevinç kaynağı oluyor. Ben bu vesileyle açılmış olan aşevinin hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile "Şakir Bey Aşevi"nin açılışı gerçekleştirilerek yemek dağıtımına başlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan