İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya TDV Gençlik Çalışmaları Merkezi’nde başlatılan, Türkiyenin farklı şehirlerinden hanımların da çevrimiçi olarak katıldığı mukabele programında hanımlarla buluştu.

Ramazan ayı dolayısıyla manevi danışmanlar ve TDV gönüllüsü gençler tarafından okunan mukabele programına katılan Tepekaya, kadın cemaatin Ramazan’ını tebrik ederek onlarla hasbihal etti.

Müftülükler bünyesindeki tüm camiler ve Kur’an kurslarında kadın ve erkeklere yönelik mukabele programları yapıldığını aktaran Tepekaya, "Ramazan ayı Kur’an ayı. İçerisinde Kur’an’ın nazil olduğu Kadir Gecesini saklayan, her anıyla değerli mübarek bir ay. İnananlara dünyada rehber, ahirette de şefaatçi olacak bir kitap olan yüce kelamla Ramazanda daha bir şevkle buluşuyoruz. O yüzden bize düşen onu hakkıyla okumaya çalışmak, okuduktan sonra da anlamaya ve anladığımızı hayatımıza geçirmeye çalışmaktır. TDV Gençlik Merkezimizde siz değerli hanımefendilerin her sene artan teveccühle buraları dolduruyor olmanız bizim için çok kıymetli. Sizleri burada görmekten büyük onur ve mutluluk duydum. Rabbim gayretlerinizi daim, niyetlerinizi makbul eylesin inşallah." diye konuştu.

Programların cemaat tarafından yoğun ilgiyle takip edilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Tepekaya, TDV Gençlik Merkezinde okunan mukabele programının eş zamanlı olarak çevrimiçi bir yayınla da Türkiye geneli hanımefendilerin istifadesine sunulmuş olmasına ayrıca mutlu olduklarını söyledi.

Ramazan ayının geleneklerinden mukabele her gün TDV Gençlik Merkezinde 13:30’da okunmaya devam ediyor. Son cüzün okunması ve hatim programı ise Kadir Gecesinde yapılacak.

Editör: Mehmet Öztürk