Babadağ İlçesi Mollaahmetler Mahallesi Camii'nde gerçekleşen seminere, TDV Denizli Şubesi Kadın Kolları Başkanı İsmihan Tekkanat, Kızılay Eğitim Görevlisi Neriman İnci Altın, Kur’an Kursu Öğreticisi Nilüfer Cambaz, Kur'an kursu öğrencileri, TDV gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı.

Kızılay Eğitim Görevlisi Neriman İnci Altın yaptığı konuşmada, İlk yardım ve uygulamaları konusunda temel bilgileri aktarmak, farkındalık oluşturmak ve temel bilincin geliştirilmesi amacıyla seminer düzenlendiğini belirterek; "Toplumun temel sağlık bilgisinin artırılması", "İlk yardım bilgi ve becerisinin topluma öğretilmesi", "İlk Yardım Temel Uygulamaları, Solunum Yolu Tıkanıklıkları, Kanamalar, Zehirlenmeler, Hayvan Isırıkları", "Kazalara bağlı ölüm ve sakatlık riskinin azaltılması" başlıklarında sunumunu gerçekleştirdi.

denizli-kadınlar-ilk-yardım-22

Seminer sonrasında katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

Seminere dair konuşan TDV Denizli Şubesi Kadın Kolları Başkanı İsmihan Tekkanat ise "TDV Denizli Şubesi Kadın Kolları olarak faaliyetlerimize aralıksız devam ediyoruz. Bugün burada TDV ve Kızılay'ın işbirliği ile ilk yardım semineri gerçekleştirdik. Evde, işyerinde ve sosyal hayatta acil durumda ilk yardımın nasıl yapılacağı konusunda başımıza gelebilecek kazalara karşı önemli bilgiler öğrendik. Bu vesileyle, semineri veren Kızılay görevlimize, onları ilgiyle dinleyen öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ederiz." ifadelerini kaydetti.

Editör: Ömer Ceylan