Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) "Kardeşlerini Unutma Beklenen Sensin" sloganıyla yurt içi ve yurt dışındaki Ramazan Ayı yardımlarını sürdürüyor.

Bu kapsamda 27-30 Mart 2024 tarihleri arasında Bulgaristan’ın Sofya, Vidin, Filibe ve Burgaz şehirlerinde "İftar Buluşmaları", "800 Gıda Kolisi Dağıtımı" ve "Hediyem Kur’an Olsun" programları için Türkiye Diyanet Vakfı’nı temsilen Kocaeli İl Müftü Yardımcısı Muhammet Suiçmez, Mali İşler Kooridnatörü Aziz Çetin, Hollanda Diyanet Vakfını temsilen de Hasan Bayzan bölgedeki çalışmaları yerinde inceledi.


Sofya Kadı Seyfullah Efendi (Banyabaşı) Camii bahçesinde ihtiyaç sahiplerine "Gıda Kolisi Dağıtımı" ve "Hediyem Kur’an Olsun" kampanyasıyla Bulgaristan’a gönderilen Kur’an-ı Kerimler ile 500 kişilik iftar programı ile yardım çalışmaları başlatıldı.

Programa Bulgaristan Başmüftülüğü Yüksek İslam Şurası Başkanı Vedat Ahmed, Sofya Bölge Müftüsü Beyhan Mehmed, Sofya Yüksek İslam Enstitüsü Rektörü Dr. Kadir Muhammet, Rektör Yardımcısı Dr. Abdullah Tırabzon, T.C. Sofya Sosyal İşler Müşaviri Erdal Atalay, T.C. Filibe Sosyal İşler Ataşesi Mehmet Kahvecioğlu, T.C. Sofya Büyükelçliği müşavirleri ve Sofya’da yaşayan soydaş ve Müslümanlar katıldı.

Programda konuşan Sofya Bölge Müftüsü Beyhan Mehmed, Türkiye’den ve Hollanda’da gelen misafirlere hoşgeldiniz dedikten sonra, katkıları, destekleri ve koordinasyonlarından dolayı Türkiye Diyanet Vakfı’na, Hollanda Diyanet Vakfı’na teşekkür etti.

Türkiye Diyanet Vakfı adına söz alan Muhammet Suiçmez ise Bulgaristan’da yaşayan Müslümanlarla Ramazan vesilesi ile bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek Türkiye’den selam getirdiklerini söyledi.

TDV Temsilcisi Aziz Çetin ise Türkiye Diyanet Vakfı’nın dünyanın dört bir yanında Ramazan faaliyetlerini sürdürdüğünü
Ramazan ayının manevi iklimini beraber yaşamak ve hissetmek için Bulgaristan’ı ziyaret ettiklerini dile getirdi.

Hollanda Diyanet Vakfı adına konuşan Hasan Bayzan da Hollanda’da yaşayan Türk toplumunun selam ve sevgilerini getirdiğini, Bulgaristan’da yaşayan soydaş ve Müslüman toplumun her zaman yanında olmak için hazır olduklarını ifade etti.

T.C. Sofya Sosyal İşler Müşaviri Erdal Atalay, Bulgaristan Başmüftülüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın din hizmeti ve din eğitimi alanında yaptıkları iş birliği konusunda çok önemli projeler yürüttüklerini, Ramazan vesilesi ile dört yerde iftar programları düzenleneceğini, 20 bölge müftülüğünde de 800 adet gıda kolisi dağıtılacağını bildirerek bir kez daha Bulgaristan Müslümanları adına Türkiye Diyanet Vakfı’na ve Hollanda Diyanet Vakfı’na teşekkürlerini iletti.

Programlar, 29 Mart 2024 Cuma günü Filibe'de 30 Mart 2024 Cumartesi günü ise Burgaz’da düzenlenecek iftar ve gıda kolisi dağıtım ile tamamlanacak.

Editör: Mehmet Öztürk