Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde "Türkiye İçin İyilik Vakti" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında, Tavşanlı Müftülüğü ve TDV Tavşanlı Şubesi öncülüğünde hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan yardım tırı, dualarla deprem bölgesine uğurlandı.

Uğurlama töreninde konuşan Tavşanlı İlçe Müftüsü Mevlüt Hakan Asan "Hayırsever kardeşlerimizin desteği ile Din Görevlilerimiz ve gönüllülerimizin gayretleriyle hazırlanan tırımızı Kahramanmaraş’a gönderiyoruz. Yardım tırımızda, Kahramanmaraş’taki mobil aşevlerinde kullanılmak üzere 26 ton kuru gıda maddesi bulunmaktadır. Gönderdiğimiz bu yardım malzemeleri ile bir nebze de olsa, kardeşlerimizin acısını dindirmek, yaralarını sarmak istiyoruz. Bu yardım kampanyamıza destek veren tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Yardım kampanyamız devam etmektedir.  Rabbim hayırlarınızı kabul etsin. Rabbim milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın." dedi.

Tavşanlı İlçe Müftüsü Mevlüt Hakan Asan’ın  yaptığı duanın ardından yardım tırı Kahramanmaraş’a gitmek üzere hareket etti.

Editör: Ömer Ceylan