Tatvan İlçe Müftülüğü tarafından Sakine Kalyoncu Hafızlık Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 11 öğrenci için “Hafızlık İcazet Merasimi” gerçekleştirildi.

Tatvan Kültür Merkezi’nde düzenlenen merasim, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Merasimin açışında konuşan İlçe Müftüsü Bilal Şengül, “Bugün 11 hafızımızın sevinçlerine ortak olmak ve onlara emek veren ailelerinin, hocalarının gururunu paylaşmak için buradayız. Bugün geldiğimiz nokta büyük bir emeğin sonucunda elde edilen bir başarıdır. Bir iki günlük değil aylar yıllar süren bir başarının sonucunda hafızlarımız bu işi tamamlamış oldu. Öncelikle hafızlarımızı sonra emek veren kurs hocalarını, anne ve babalarını tebrik ediyorum.” dedi.

Tatvan’da-11-hafız-icazet-aldı03

Ardından konuşan İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, hafızlık müessesesinin önemini vurgulayarak, "Cenabıhakk’ın indirdiği Kur'an'ı hıfzetmekle bizleri memur kıldı ve ayet-i kerimede 'Kur'an'ı biz indirdik. Kur'an'ı muhafaza edecek yine biziz.' buyurdu. Şüphesiz Rabbimiz, yaratıp can verdiği, nefes verdiği kulunu hangi işte istihdam edeceği son derece önemlidir. Sevgili Peygamberimiz 'Kur'an'ı öğrenenler ve öğretenler sizin en hayırlılarınızdır.' buyuruyor. Evet, bu zümre Peygamberimizin taltifiyle en hayırlılar zümresine dahil olmuşlardır." diye konuştu.

Tatvan’da-11-hafız-icazet-aldı04

Tatvan Kaymakamı Dr. Remzi Demir ise hafızlık eğitimini tamamlayanları tebrik ederek, "Hafızlık, Kur’an’ın ruhunu ve manasını da kalplere işlemekten, onu yaşamaktan, yaşatmaktan ve bu suretle hayata hakim kılmaktan geçmektedir. İnanıyorum ki icazetlerini alacak hafız kardeşlerimiz de bu istikamette hayatlarını sürdürecek ve çevrelerine kitabın rahmetini ve bereketini yayacaklardır." şeklinde konuştu.

Program sonunda hafızlara "Hafızlık Belgesi" ile çeşitli hediyeler takdim edildi.

Merasime, İl Müftü Yardımcısı Gülnihal Bora, kurum amirleri, aileler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Ammar Esenkal